17/2016. (II. 15.) Ügyrendi Bizottsági határozat
Tárgy: Megállapodás és Megbízási szerződés módosítása háziorvosi szolgálat működ-tetésére
 Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a 040090088 számú háziorvosi körzetre 2015. november 30. napján kötött betöltetlen háziorvosi szolgálat működtetésére vonatkozó megbízási szerződést az asszisztensi feladatok ellátásának változása miatt az alábbiakban módosítsa, és ezzel egyidejűleg kérje fel Hegedüs Roland polgármestert, hogy gondoskodjon a megbízási szerződés megkötéséről:
 
Megbízási szerződés módosítása
Betöltetlen háziorvosi szolgálat működtetésére
2016. évi I. módosítása
 
amely létrejött egyrészről
Hunya Község Önkormányzata (székhely: 5555 Hunya, Rákóczi u. 19., képviseli Hegedüs Roland polgármester) - a továbbiakban, mint Megbízó, másrészről
dr. Janurik István egyéni vállalkozó háziorvos (székhelye: 5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 45. II./7., adószám. 60203704-1-24, Működési nyilvántartási szám: 69962) - a továbbiakban, mint Megbízott
között a mai napon az alábbi feltételekkel:
Előzmény:
Hunya Község Önkormányzata  040090088 számú háziorvosi szolgálat folyamatos működtetése érdekében 2016. január 1. napjától a háziorvosi alapellátást helyettesítés keretében biztosítja, dr. Janurik István háziorvossal a betöltetlen háziorvosi körzet helyettesítésére megállapodást köt. Az asszisztensi feladatok ellátása 2016. március 1. napjától heti 15 óráról  heti 40 órára változik, ezért a megállapodás 1.3. pontja az alábbikban módosul:
1. A szerződés 1.3. pontja az alábbiak szerint módosul:
"1.3. Megbízott köteles a vegyes háziorvosi körzetben a háziorvosi feladatok ellátására, a szakképesítési feltételeknek, szolgálati rendszernek, a helyettesítés rendjének biztosítása folyamán, a külön jogszabályokban, valamint jelen megállapodásban foglaltaknak megfelelően eljárni. Szakmai munkát mindenkor a vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében, az általában elvárható gondossággal, a szakmai követelmények keretei között, a szakmai kamarák által kidolgozott etikai szabályok megtartásával, legjobb tudása és lelkiismerete szerint a rendelkezésre álló tárgyi és személyi feltételek által meghatározott szinten kell ellátnia.
Megbízó biztosítja a 60/2003. ESzCsM rendeletben meghatározott tárgyi és az asszisztens vonatkozásában a személyi feltételeket.
Megbízott az orvosi tevékenységet Megbízó tulajdonában álló, természetben 5555 Hunya, Rákóczi u. 22. szám alatti orvosi rendelőben végzi, melynek beruházási-, felújítási-, karbantartási-, és dologi- (anyagköltség, szolgáltatási költségek, stb.) költségei a Megbízót terhelik.
Megbízó vállalja heti 40 órában a körzeti ápoló, egészségügyi szakdolgozó foglalkoztatását közalkalmazotti jogviszony keretében, valamint vállalja a rendelő és a hozzá tartozó váró takarításának biztosítását.
Megbízó vállalja továbbá a praxis működéséhez szükséges jogszabályban előírt technikai követelmények biztosítását (infekciókontroll, kockázatértékelés, veszélyes hulladék elszállítás, gépek, berendezések időszakos felülvizsgálata stb.)"
 A felek által Hunyán 2015. november 30. napján kötött szerződés egyéb rendelkezései változatlan feltételekkel hatályban maradnak.
Jelen szerződésben nem rendezett kérdésekben az egészségügyi, társadalombiztosítási jogszabályok, valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók.
Szerződő felek jelen szerződést elolvasás, értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt alulírott helyen és napon jóváhagyólag aláírták. Jelen szerződés 5 példányban készült és 1 számozott oldalt tartalmaz.
Hunya, 2016. február......
Dr. Janurik István                                                         Hegedüs Roland                
háziorvos                                                                        polgármester                          
« Vissza
Vissza a főmenübe