81/2016. (VIII. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Hunya Község Önkormányzatának hozzájárulása Gyomaendrőd Város Önkormányzat 29/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendeletének felülvizsgálatához
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul Gyomaendrőd Város Önkormányzat a gyermekek részére nyújtható természetbeni ellátásokról és a személyes gondoskodásról szóló 29/20013. (XI. 29.) önkormányzati rendeletének módosításához, a nagyarányú módosítás következtében új rendelet megalkotásához az alábbi tartalommal:

1.      A rendelet hatálya a társulási feladatok tekintetében kiterjed a Gyomaendrőd Város, Csárdaszállás Község valamint Hunya Község közigazgatási területén állandó bejelentett lakhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárokra, valamint bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező és menekültként elismert személyekre, illetve a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 4. § (1) bekezdés b) pontjában (továbbiakban: Gyvt.) meghatározott személyekre.
1.      Az ellátások formái a rendelet tartalmazza Gyomaendrőd Város Önkormányzata által valamint a Társulás által biztosított szolgáltatásokat:
- Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete természetbeni ellátásként intézményi gyermekétkeztetést valamint a Gyvt. 21/C. § (1) bekezdés a) pontjában rögzített szünidei gyermekétkeztetést biztosít.
-A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás (a továbbiakban: Társulás) gyermekjóléti szolgáltatást - integrált feladat-ellátás a családsegítési szolgáltatással – valamint önálló helyettes szülői feladat-ellátást biztosít.
2.      Intézményi és szünidei gyermekétkeztetés - Gyomaendrőd Város Önkormányzata az étkeztetést a Térségi Szociális Gondozási Központ Konyháján biztosítja. A szünidei gyermekétkeztetés igénybevétele a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011.(XII.29.) Korm. rendelet 13. §-ra tekintettel történő előzetes igényfelmérés alapján történ
3.      Gyermekjóléti szolgáltatás - A Társulás a Gyvt. 39. §-ában rögzített gyermekjóléti szolgáltatási feladatait a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményen belül szervezeti és szakmai tekintetben önálló Család- és Gyermekjóléti Központ (a továbbiakban: Központ) intézményegységén keresztül biztosítja. A Központ integrált szolgáltatásként ellátja a család és gyermekjóléti szolgálat a Gyvt. 39. § (2) bekezdésében és a 40. § (2) bekezdésében rögzített feladatait, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 64. § (4) bekezdésében (a továbbiakban Szt.) rögzített családsegítés feladatait. A Központ az általános szolgáltatási feladatain túl ellátja a Gyvt. 40/A. § (2) bekezdésében rögzített feladatokat.
4.      A Központ a Gyvt. 40. § (2) bekezdés f) pontjában rögzített feladatkörében felkérésre ellenőrzi a gyermekre tekintettel megállapított rendkívüli vagy rendszeres települési támogatás (továbbiakban: támogatás) rendeltetésszerű felhasználását.
5.      Gyermekek napközbeni ellátása - A Társulás a gyermekek napközbeni ellátása keretében az óvodai feladat-ellátást az általa fenntartott Gyomaendrőd- Csárdaszállás a-Hunya Kistérségi Óvoda útján biztosítja. Gyomaendrőd Város Önkormányzata a gyermekek napközbeni ellátását a társulás útján, illetve a bölcsődei és óvodai feladatellátást nem állami intézményekkel kötött ellátási szerződés szerint látja el.
6.      Gyermekek átmeneti gondozása - A Társulás a Gyvt. 45. §-a szerinti - a gyermekek átmeneti gondozására vonatkozó - feladatát az általa fenntartott Térségi Szociális Gondozási Központ útján önálló helyettes szülő (továbbiakban: helyettes szülő) alkalmazásával látja el. A helyettes szülő térítési díja:
 
 A
  B
  C
 1
  
 Napi
Ft/nap/fő
  Havi
Ft/hó/fő
 2
  Intézményi térítési díj mértéke
 0.-
  0.-
 
« Vissza
Vissza a főmenübe