134/2016. (XI. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság támogatási kérelme
 Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére és az alábbi támogatási szerződés megkötésére:
 
TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS
amely létrejött egyrészről Hunya Község Önkormányzata (5555 Hunya, Rákóczi út 19., a d ó s z á m : 1 5 3 4 6 7 8 6 - 2 - 0 4 , képviseli  Hegedüs Roland polgármester), mint támogató (továbbiakban: Támogató), másrészről
a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Tűzoltóság (5502 Gyomaendrőd, Fő út  2.,adószám: 18394032-1-04, képviseli  Omiliák Csaba tűzoltóparancsnok),  mint  t á m o g a t o t t  ( a  t o v á b b i a k b a n : T á m o g a t o t t )  az alábbi feltételek szerint:
Előzmények:
Hunya Község Önkormányzata a helyi civil egyesületek célszerinti, társadalmilag hasznos alaptevékenységének támogatása céljából a költségvetésében elkülönített alapot képez minden évben. A Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Tűzoltóság 2016-ban egyedi támogatási kérelemmel fordult Hunya Község Önkormányzatához, hogy támogassa a terepjáró gépjármű vásárlását.
1.      Hunya Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 196., 'Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre' megnevezésű során betervezett összegből, Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének  133/2016. (XI. 30.) Hunya Kt. határozatával 100.000,-Ft, azaz százezer forint támogatást nyújtott a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Tűzoltóság részére, terepjáró gépjármű vásárlás költségeire.
2.      Támogató vállalja, hogy  az  1. pontban  megállapított  pénzösszeget  mindkét fél általi aláírást követően átutalja a Támogatott, Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10402245-50505549-55491009 számú számlájára.
3.      Támogatott vállalja, hogy a fenti összeget a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Tűzoltóság terepjáró gépjármű vásárlás céljára használja fel 2016. december 31-ig.
4.      A támogatási összeg terhére elszámolható költségek: a Támogatottnak a támogatási szerződésben megjelölt felhasználási időszak alatt, a támogatási cél megvalósításával összefüggésben felmerült, igazoltan e célra fordított közvetlen kiadásai. A Támogatott nem számolhat el olyan költséget, amelyre az államháztartás valamely alrendszeréből származó más támogatás nyújt fedezetet.
5.      A Támogatott a támogatási szerződésben meghatározott támogatás teljes összegéről köteles a rendezvényt követő 30 napon belül, de legkésőbb 2017. január 31-ig pénzügyi elszámolást és záró szakmai beszámolót benyújtani a Támogató részére.
6.      Az elszámolás számlaösszesítője a teljes támogatási összegre nézve tartalmazza a szállítók, szolgáltatók megnevezését, a számla vagy számlahelyettesítő bizonylat számát, a teljesítés megnevezését, idejét és bruttó összegét. A Számlaösszesítőt úgy kell elkészíteni, hogy tételes ellenőrzés esetén a kifizetések egyértelműen azonosíthatóak legyenek.
7.      A Támogató által biztosított összeg felhasználásáról – a számlaösszesítőn túl – a pénzügyi elszámoláshoz csatolni kell a teljesítést igazoló, eredetivel mindenben megegyező bizonylatok hitelesített másolatait (számla, szerződés, egyéb számviteli illetve pénzügyi teljesítést igazoló bizonylatok) is. A számlahelyettesítő bizonylatokon a teljesítés igazolására, a kifizetés engedélyezésére jogosult személy aláírásának is szerepelnie kell.
8.      A számlaösszesítőn szereplő számlákat záradékolni kell. A záradék szövege: „……… forint a …….. iktató számú támogatási szerződés terhére elszámolva."
9.      Támogatott kijelenti, hogy lejárt esedékesség köztartozással nem rendelkezik, ezt a tényt a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről szóló igazolással, vagy a NAV által kiadott 30 napnál nem régebbi együttes nemleges adóigazolással támasztja alá.
10. Támogatott kijelenti, hogy nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd-, felszámolás, vagy egyéb, a megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.
11.Támogatott vállalja, hogy az adataiban bekövetkezett változásokat 8 napon belül a Támogatóhoz bejelenti.
12. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogató a támogatásra vonatkozó adatokat Hunya Község honlapján ( www.hunya.hu) és a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint a közpénzekből  nyújtott támogatások portálon (kozpenzpalyazat.gov.hu) közzéteszi.
13.A T á m o g a t o t t tudomásul veszi, hogy a Támogató az előírt feltételek nem teljesítése illetve szabálytalanság esetén a támogatást felfüggeszti a hiányzó dokumentum(ok) pótlásáig.
14. A T á m o g a t o t t tudomásul veszi , hogy amíg e l s z á m o l á s i kötelezettségét nem teljesíti, újabb támogatási összegek nem folyósíthatók.
15. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
16. A Támogatott képviseletében aláíró személy kijelenti, hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult a Támogatott képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő kijelenti továbbá, hogy a testületi szervei részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Támogatott részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
17. A Támogatott képviseletében aláíró személy kijelenti, hogy a kedvezményezett az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult döntéshozó szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte.
18. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.

Hunya, 2016.  december …..
.......................                                                           ...............................
Támogatott  PH.                                                          Támogató PH.
Kelt: ............; 2016....... hó ..... napján                     Kelt: ............; 2016....... hó ..... napján
Jogilag ellenjegyzem:                                                  Pénzügyileg ellenjegyzem:
...........................                                                                   ...................................
Dr. Uhrin Anna                                                           Feketéné Balogh Rita
 
 
Melléklet a pénzügyi elszámoláshoz
 
NYILATKOZAT
 
az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 80. § (4) bekezdése szerinti ellenszolgáltatás költségeire vonatkozó kötelezettség teljesítéséről
Alulírott …………………………………………………………………(Támogatott képviselőjének neve), a
…………………………………………………………………………………………………
(szervezet megnevezése) képviselője kijelentem, hogy a feltüntetett költségek kifizetése előtt azok jogosságáról és összegszerűségéről – ellenszolgáltatás teljesítését követően esedékes kifizetés előtt, ezen felül az ellenszolgáltatás teljesítéséről is – előzetesen meggyőződtem. Tudomásul veszem, hogy – a fenti jogszabályhelyre és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 53. § (1) bekezdésére hivatkozva – e nyilatkozattal a Kedvezményezett a költségvetési támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozó beszámolási kötelezettségének tesz eleget. Tudomásul veszem, hogy ennek hiányában a beszámoló nem fogadható el, illetőleg ha ennek nem határidőben vagy megfelelő módon teszek eleget, e kötelezettségnek teljesítéséig a költségvetési támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül.
 
Kelt:
……………………………………
Pénzügyi ellenjegyző aláírása
« Vissza
Vissza a főmenübe