5/2017. (I. 11.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Bejelentések
Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja Hanyecz Barbara (5555 Hunya, Kodály utca 2.) haszonbérlővel 2016. január 14. napján kötött haszonbérleti szerződésmódosítást az alábbi tartalommal, valamint felhatalmazza a polgármestert a szükséges intézkedések, jognyilatkozatok megtételére
 
FÖLDHASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS 
MÓDOSÍTÁSA  
 
Mely létrejött egyrészről Hunya Község Önkormányzata (székhely: 5555 Hunya, Rákóczi utca 19., statisztikai szám: 15346786-8411-321-04, törzskönyvi azonosító szám a Magyar Államkincstár nyilvántartásában: 346788; adószám: 15346786-2-04 képviseli: Hegedűs Roland polgármester, lakcíme: 5555 Hunya, Kodály utca 14. ), mint Haszonbérbeadó /továbbiakban: Haszonbérbeadó, 
másrészről Hanyecz Barbara ( született: Hanyecz Barbara, születési hely és idő: Szarvas, 1996. október 9., anyja neve: Biszterszky Zsuzsanna, lakcíme: Hunya, Kodály utca 2., személyi azonosító jele: 2-961009-5049 állampolgársága: Magyar, adóazonosító jele: 8473980735, Agrárkamarában kapott azonosító száma: S555500516036), mint Haszonbérlő / továbbiakban: Haszonbérlő / között a mai napon és helyen az 2016. január 14-én kelt, Hunya, külterület 021/97 helyrajzi számú 0,7011 ha területű 29,24 aranykorona értékű, szántó művelési ágú termőföld haszonbérletére kötött szerződés módosításának tárgyában a következő feltételek mellett:  
 
Előzmények:  
  
Hunya Község Önkormányzatának 172/2015. (XII.16.) számú Képviselő-testületi döntése alapján az Önkormányzat haszonbérleti szerződést kötött Hanyecz Barbara Hunya, Kodály utca 2. szám alatti lakos, magánszeméllyel 1 év időtartamra. Felek közös megegyezés alapján döntöttek a fennálló bérleti jogviszonyt meghosszabbításáról, így a közöttük létrejött haszonbérleti szerződést az alábbiak szerint módosítják:   
  
1.          Felek közös megegyezés alapján a közöttük 2016. január 14. napján a termőföldre megkötött haszonbérleti szerződés 4. pontjában meghatározott bérleti jogviszony időtartamát 2017. október 31. napjáig meghosszabbítják.  
  
2.          Haszonbérlő a jogi következmények teljes tudatában kijelenti, hogy megfelel a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (továbbiakban: Földforgalmi törvény) 40.§ (1)-(4) bekezdésekben, valamint a 41.§-ban foglalt feltételeknek és vállalja, hogy ezen feltéteknek a földhasználati szerződés teljes időtartama alatt meg is fog felelni. Vállalja továbbá, hogy a föld használatát másnak nem engedi át, azt maga használja és ennek során eleget tesz a földhasznosítási kötelezettségének. Nyilatkozik ezen felül, hogy jogerősen megállapított és fennálló földhasználati díjtartozása nincs. 
  
3.          Haszonbérlő a jogi következmények tudatában kijelenti, hogy a szerződés tárgyát képező föld haszonbérbe vételével a már birtokában lévő föld területnagysága nem haladja meg a Földforgalmi törvény szerint birtokmaximumot. Tudomásul veszi, hogy ha utólagos ellenőrzés során jogerősen megállapításra kerül, hogy ezen nyilatkozata valótlan, akkor az büntetőjogi felelősségre vonást, valamint a haszonbérleti szerződés tárgyát képező föld használata után a jogsértő állapot fennállása alatt, a jogsértéssel érintett földterület után a részére folyósított költségvetési vagy európai uniós támogatásnak megfelelő pénzösszeg visszafizetésének kötelezettségét eredményezi. 
 
  
4.          Haszonbérlő kijelenti, hogy megfelel a Földforgalmi törvény 5. § 7. pontjában foglalt feltételeknek, vagyis földművesnek minősül. 
  
5.          A megállapodás az eredeti földhaszonbérleti szerződés egyéb rendelkezéseit nem érinti.  
  
6.          Szerződő felek megállapítják, hogy a Haszonbérbeadó tulajdonában álló jelen földhaszonbérleti szerződés módosítás tárgyát képező termőföld földhasználati jogosultságának az átengedéséhez  a föld mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 59.§ (1) bekezdése a) pontja alapján nem kell a mezőgazdasági igazgatási szerv jóváhagyása. 
  
7.          Szerződő felek megállapítják, hogy a Haszonbérbeadó tulajdonában álló jelen földhaszonbérleti szerződés módosítás az időtartam meghosszabbításra irányul. A bérleti jogviszony időtartama nem lépi túl a föld mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 44.§ (1) meghatározott időtartamot. 
  
8.          Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:349-356.§-ai, a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 38-59.§-ai, illetve a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény IX. fejezetében foglaltak az irányadóak. 
  
9.          Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a földhaszonbérleti szerződés módosításához 4/2017. (I.11.) Hunya Kt. határozatával hozzájárult.  
 
10.     Jelen földhaszonbérleti szerződésmódosítást egymással mindenben megegyező 4 példányban készült, amelyből a feleket 2-2 példány illeti meg. 
  
11.     Felek a jelen szerződést – amely 2 oldalból áll - átolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írják alá.  
  
Hunya, 2017. január … 
  
………………………………………… 
           ………………………………………… 
Hunya Község Önkormányzata 
Hegedüs Roland 
polgármester 
Haszonbérbeadó 
Hanyecz Barbara 
Haszonbérlő 
   
Jogi ellenjegyzés: dr. Uhrin Anna jegyző 
  
Előttünk, mint tanúk előtt: 
  
Név:                                                                           Név: 
Személyi ig. szám:                                                     Személyi ig. szám: 
Lakcím:                                                                     Lakcím: 
Aláírás:                                                                      Aláírás: 
 
« Vissza
Vissza a főmenübe