19/2017. (I. 25.) Ügyrendi Bizottsági határozat
Tárgy: Védőnői feladat-ellátás biztosítása Kamut és Hunya községekben
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a területi védőnői szolgálat feladat-ellátást a továbbiakban is Kamut Község Önkormányzatával együttműködve kívánja biztosítani az alábbi feladat-ellátási szerződésben foglalt feltételek mellett. Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy hatalmazza fel Hegedüs Roland polgármestert a feladat-ellátási szerződés aláírására:
 
Feladat-ellátási szerződés
védőnői ellátás biztosítására
(tervezet) 
Feladat-ellátási szerződés
védőnői ellátás biztosítására
mely létrejött
-          Hunya Község Önkormányzata (képviseli: Hegedüs Roland polgármester, székhely: 5555 Hunya, Rákóczi u. 19.) mint, Megbízó önkormányzat
-          Kamut Község Önkormányzata (képviseli: Balog Imréné polgármester, székhely: 5673 Kamut, Petőfi S. u. 106.) mint, Feladat-ellátó önkormányzat
között a védőnői ellátás feladat-ellátására, az alábbi feltételek mellett:
 
Előzmények:
Hunya és Kamut Községek Önkormányzatai 2005. június 23. napján határozatlan időtartamra megállapodást kötöttek védőnői feladat-ellátásra, területi védőnői szolgálat működtetésére. Felek kölcsönösen kiértékelték a feladat-ellátást, melyet a továbbiakban is együttműködve kívánnak megoldani. A szolgáltatás biztosítására szükséges új szerződés megkötése, tekintettel az elmúlt időszakban a jogszabályi környezetben bekövetkezett – új Ptk., egészségügyi szakmai jogszabályok hatályba lépése – változásokra.
 
1.) Feladat-ellátó önkormányzat kijelenti, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény valamint az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény rendelkezései alapján gondoskodik az 5673 Kamut, Petőfi u. 31. székhellyel működő területi védőnői szolgálat (OEP kód: 1211., szolgáltató neve: Kamut Község Önkormányzata) működtetéséről. 
2.) Megbízó önkormányzat kijelenti, hogy területi védőnői szolgálat és a gyermek- és ifjúság egészségügyi, védőnői feladatok (továbbiakban: védőnői szolgálat) teljesítését igényli Feladat-ellátó önkormányzattól a szerződés 1.) pontjában foglaltaknak megfelelően.
3.) A felek vállalják, hogy a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet és tárgyi eszközöket településenként biztosítják. Felek a védőnői szolgálat feladat-ellátását érintő felhalmozási, felújítási kiadások tekintetében külön egyeztetést tartanak, és megállapodnak a költségviselés kérdésében.
4.) A védőnői szolgálat működtetését a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (korábban Országos Egészségbiztosítási Pénztár) megkötött finanszírozási szerződés alapján Feladat-ellátó önkormányzat biztosítja. Felek az állami támogatáson felüli kiadásokat településenként, gyermeklétszám arányosan kötelesek biztosítani.
5.) A védőnő feletti munkáltatói jogokat továbbra is Feladat-ellátó önkormányzat, illetve az önkormányzat polgármestere gyakorolja. A védőnő helyettesítését a munkáltató, a Feladat-ellátó önkormányzat biztosítja Megbízó önkormányzat külön értesítésével.
6.) A védőnő Hunyai településen történő munkavégzésének, beosztásának, rendelésének rendjét – a szakmai jogszabályok betartása mellett – a Feladat-ellátó önkormányzat polgármestere, a Megbízó önkormányzat polgármestere véleményének kikérésével hagyja jóvá.
7.) A felek kijelentik, hogy a védőnői szolgálat működéséről, költségeiről minden évben a költségvetési beszámoló elfogadásakor tájékozódnak.
8.) A védőnői körzetből kiválni a felek képviselő-testületeinek minősített többségű döntésével lehetséges a naptári év utolsó napjával azzal, hogy a kiválásról az adott év augusztus hónap utolsó napjáig döntenie kell a képviselő-testületnek.
9.) A szerződés határozatlan időtartamra szól, mely az aláírás napjával lép hatályba, a hatályba lépéssel egyidőben a 2005. június 23. napján aláírt megállapodás hatályát veszti.
10.) A felek kijelentik, hogy az ellátási szerződésben nem szabályozott kérdésekre az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvényben valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben foglaltak az irányadóak.
11.) Felek megállapodnak abban, hogy az esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket elsősorban tárgyalás útján, egyezség keretében fogják rendezni, amennyiben ez nem lehetséges, úgy a hatáskörtől függően a Békési Járásbíróság, illetve a Gyulai Törvényszék kizárólagos illetékességét kötik ki.
felek kijelentik, hogy az ellátási szerződés aláírására jogosultak.
Szerződő felek jelen szerződést elolvasás, értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt alulírott helyen és napon jóváhagyólag aláírták. Jelen szerződés 4 példányban készült és 2 számozott oldalt tartalmaz.
A feladat-ellátási szerződést Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a …../2017. (…….) számú határozatával, Kamut Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a …../2017. (…….) számú határozatával fogadta el.
  
Hunya, 2017. január  ….
  
Balog Imréné
Kamut Község
polgármestere
Hegedüs Roland
Hunya Község
polgármestere
« Vissza
Vissza a főmenübe