125/2017. (X. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Színfolt Mazsorett Táncegyesület támogatási kérelme
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Színfolt Mazsorett Csoport részére 50.000 Ft, azaz ötvenezer Ft összegű támogatást nyújt Hunya Község Önkormányzata 2017. évi  költségvetésről szóló 4/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 196. „Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre” megnevezésű során betervezett összeg terhére. Az önkormányzat a támogatást a csoport a fellépéseihez szükséges ruhaanyag vásárlására és az útiköltség térítésére adja.

 

A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére és a támogatási szerződés megkötésére.


TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

 

amely létrejött egyrészről Hunya Község Önkormányzata (5555 Hunya, Rákóczi út 19., adószám: 1 5 3 4 6 7 8 6 - 2 - 0 4 , képviseli  Hegedüs Roland polgármester), mint támogató (továbbiakban: Támogató), másrészről

a Színfolt Mazsorett Táncegyesület (5500 Gyomaendrőd, Árpád u. 3. adószám: 18911857-1-04, képviseli: Hunya Jolán vezető),  mint  támogatott (továbbiakban: Támogatott )  az alábbi feltételek szerint:

Előzmények:

Hunya Község Önkormányzata a helyi civil egyesületek célszerinti, társadalmilag hasznos alaptevékenységének támogatása céljából a költségvetésében elkülönített alapot képez minden évben. A Színfolt Mazsorett Táncegyesület 2017-ben egyedi támogatási kérelemmel fordult Hunya Község Önkormányzatához, hogy ez évben támogassa az egyesület fejlesztését.

1.    Hunya Község Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 4/2017. (II. 21.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 196., ‘Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre’ megnevezésű során betervezett összegből, Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének  ……/2017. (V. 24.) Hunya Kt. határozatával …………….,-Ft, azaz ……………,- forint támogatást nyújtott a Színfolt Mazsorett Táncegyesület részére, a szükséges ruhaanyag költségeire.

2.    Támogató vállalja, hogy az 1. pontban megállapított pénzösszeget mindkét fél általi aláírást követően átutalja a Támogatott, Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11103516 számú számlájára.

3.    Támogatott vállalja, hogy a fenti összeget a Színfolt Mazsorett Táncegyesület ruhaanyag és útiköltségek finanszírozásának céljára használja fel 2017. december 31-ig.

4.    A támogatási összeg terhére elszámolható költségek: a Támogatottnak a támogatási szerződésben megjelölt felhasználási időszak alatt, a támogatási cél megvalósításával összefüggésben felmerült, igazoltan e célra fordított közvetlen kiadásai. A Támogatott nem számolhat el olyan költséget, amelyre az államháztartás valamely alrendszeréből származó más támogatás nyújt fedezetet.

5.    A Támogatott a támogatási szerződésben meghatározott támogatás teljes összegéről köteles a rendezvényt követő 30 napon belül, de legkésőbb 2018. január 31-ig pénzügyi elszámolást és záró szakmai beszámolót benyújtani a Támogató részére.

6.    Az elszámolás számlaösszesítője a teljes támogatási összegre nézve tartalmazza a szállítók, szolgáltatók megnevezését, a számla vagy számlahelyettesítő bizonylat számát, a teljesítés megnevezését, idejét és bruttó összegét. A Számlaösszesítőt úgy kell elkészíteni, hogy tételes ellenőrzés esetén a kifizetések egyértelműen azonosíthatóak legyenek.

7.    A Támogató által biztosított összeg felhasználásáról – a számlaösszesítőn túl – a pénzügyi elszámoláshoz csatolni kell a teljesítést igazoló, eredetivel mindenben megegyező bizonylatok hitelesített másolatait (számla, szerződés, egyéb számviteli illetve pénzügyi teljesítést igazoló bizonylatok) is. A számlahelyettesítő bizonylatokon a teljesítés igazolására, a kifizetés engedélyezésére jogosult személy aláírásának is szerepelnie kell.

8.    A számlaösszesítőn szereplő számlákat záradékolni kell. A záradék szövege: „……… forint a …….. iktató számú támogatási szerződés terhére elszámolva.”

9.    Támogatott kijelenti, hogy lejárt esedékesség köztartozással nem rendelkezik, ezt a tényt a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről szóló igazolással, vagy a NAV által kiadott 30 napnál nem régebbi együttes nemleges adó-igazolással támasztja alá.

10. Támogatott kijelenti, hogy nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd-, felszámolás, vagy egyéb, a megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.

11. Támogatott vállalja, hogy az adataiban bekövetkezett változásokat 8 napon belül a Támogatóhoz bejelenti.

12. Támogatott tudomásul veszi, hogy a támogató a támogatásra vonatkozó adatokat Hunya Község honlapján ( www.hunya.hu) és a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint a közpénzekből nyújtott támogatások portálon (kozpenzpalyazat.gov.hu) közzéteszi.

13. A T á m o g a t o t t tudomásul veszi, hogy a Támogató az előírt feltételek nem teljesítése illetve szabálytalanság esetén a támogatást felfüggeszti a hiányzó dokumentum (ok) pótlásáig.

14. A T á m o g a t o t t tudomásul veszi, hogy amíg e l s z á m o l á s i kötelezettségét nem teljesíti, újabb támogatási összegek nem folyósíthatók.

15. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.

16. A Támogatott képviseletében aláíró személy kijelenti, hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult a Támogatott képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő kijelenti továbbá, hogy a testületi szervei részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Támogatott részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.

17. A Támogatott képviseletében aláíró személy kijelenti, hogy a kedvezményezett az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult döntéshozó szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte.

18. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.

Hunya, 2017. október  

                                                                                                                               ……………………

Támogatott

P.H.

Kelt: Hunya,2017.év……hónap….napján

                        ……………………

Támogató

                                                                        P.H.
Kelt:

Hunya, 2017. év ……… hónap …..napján

 

 

Jogilag ellenjegyzem:………………………………

 

                                               Dr. Uhrin Anna

 

Pénzügyileg ellenjegyzem: ………………………………

                                               Balogh Rita

 

Melléklet a pénzügyi elszámoláshoz

 

 

NYILATKOZAT

 

 

az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 80. § (4) bekezdése szerinti ellenszolgáltatás költségeire vonatkozó kötelezettség teljesítéséről

Alulírott …………………………………………………………………(Támogatott képviselőjének neve), a

 

…………………………………………………………………………………………………

(szervezet megnevezése) képviselője kijelentem, hogy a feltüntetett költségek kifizetése előtt azok jogosságáról és összegszerűségéről – ellenszolgáltatás teljesítését követően esedékes kifizetés előtt, ezen felül az ellenszolgáltatás teljesítéséről is – előzetesen meggyőződtem.

 

Tudomásul veszem, hogy – a fenti jogszabályhelyre és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 53. § (1) bekezdésére hivatkozva – e nyilatkozattal a Kedvezményezett a költségvetési támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozó beszámolási kötelezettségének tesz eleget. Tudomásul veszem, hogy ennek hiányában a beszámoló nem fogadható el, illetőleg ha ennek nem határidőben vagy megfelelő módon teszek eleget, e kötelezettségnek teljesítéséig a költségvetési támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül.


Kelt:

 

……………………………………
Pénzügyi ellenjegyző aláírása

« Vissza
Vissza a főmenübe