131/2019. (XI. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Az önkormányzati hivatal alapításáról szóló megállapodás felülvizsgálata
Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló 2013. április 1-én megkötött Megállapodást az alábbiak szerint módosítja:
 
Megállapodás
(tervezet)
 
Mely létrejött Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (5621 Csárdaszállás, Petőfi út 17.;  képviseli: Nagy Zsolt Sándorné) Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (5555 Hunya, Rákóczi út 19.; képviseli Hegedüs Roland polgármester) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.; képviseli Toldi Balázs polgármester) között (a továbbiakban együttesen : felek) az alábbi feltételekkel:
 
1) A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló 2013. április 1-én megkötött és 2014. novemberében módosított Megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás) 4.) pontjának „A kirendeltségek működtetésére a községi önkormányzat által biztosítandó pénzeszköz számítása oly módon történik, hogy a hatályos költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően ki kell számítani a tárgyévre a feladatfinanszírozás szerint a közös hivatalt megillető létszámot, az ehhez kapcsolódó pénzösszeget. Ezt követően lakosság arányosan meg kell határozni a településeket megillető létszámot és pénzösszeget. Ezt követően lakosság arányosan meg kell határozni a településeket megillető létszámot és pénzösszeget. Az önkormányzatok a kirendeltségen alkalmazott létszám különbözet összegét kötelesek megtéríteni.” szövegrésze helyébe a „A kirendeltségek működtetésére a községi önkormányzat által biztosítandó pénzeszköz számítása oly módon történik, hogy a hatályos költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően ki kell számítani a tárgyév feladatfinanszírozás szerint közös hivatalt megillető létszám bér- és járulék költségét, továbbá a kirendeltség szakmai működéséhez szükséges további közös költségeket, így különösen a hivatal vezetőinek bér- és járulék, a kiküldetés, a szoftverek üzemeltetésének, az infokommunikációs és ehhez kapcsolódó biztonsági rendszerek fenntartásának költségét, az ehhez kapcsolódó pénzösszeget. Ezt követően lakosság arányosan meg kell határozni a településeket megillető létszámot és pénzösszeget. Az önkormányzatok a kirendeltségen alkalmazott létszám különbözet és a szakmai működési költség lakosság arányos összegét kötelesek megtéríteni.” szöveg lép.
 
2) A megállapodás 4.) pontjának „A közös hivatal teljes létszáma 51 fő.” szövegrésze helyében a „A közös hivatal teljes létszáma 54 fő.” szöveg lép.
 
3) A megállapodás 4.) pontjának „A felek, mint a jegyző esetében a munkáltató jog gyakorlói megállapodnak abban, hogy a községekben az igazgatási munka ellenőrzése, felügyelete, továbbá ügyfélfogadás érdekében a közös hivatal vezetését ellátó jegyző, vagy az aljegyző minden hét szerdai napján 9-16 h-ig a hunyai, minden héten csütörtökön 9-12 h-ig a csárdaszállási kirendeltségen köteles tartózkodni.” szövegrésze helyében a „A felek, mint a jegyző esetében a munkáltató jog gyakorlói megállapodnak abban, hogy a községekben az igazgatási munka ellenőrzése, felügyelete, továbbá ügyfélfogadás érdekében a közös hivatal vezetését ellátó jegyző, aljegyző vagy a jegyző megbízottja minden hét szerdai napján 9-12 h-ig a hunyai, minden héten csütörtökön 9-12 h-ig a csárdaszállási kirendeltségen köteles tartózkodni.” szöveg lép.
 
4) A megállapodás 5.) pontja helyébe a következő szöveg lép:
„A felek megállapodnak, hogy a közös hivatalban a kötelezően alkalmazandó Önkormányzati ASP és egyéb állami informatikai rendszereken túl a következő szoftverek kerülnek közös alkalmazásra, a kistérségi informatikai hálózat igénybevételével: Testületi üléseket előkészítő rendszer (EDtR), Szociális támogatások rendszere (WinSZOC), jogi adatbázis és saját jogi adatbázis készítés (Jogtár), személyzeti munkát támogató rendszerek (szabadság igénylés és nyilvántartás), felhőalapú adattárolás és munkacsoportos tevékenység támogatás (Office 365).”
 
5) A megállapodás 4.) pontjának „Vállalják továbbá, hogy a közös hivatal költségvetését, beszámolóját, ellenőrzéséről készült jegyzőkönyveket, alapító okiratát, SZMSZ-t a közös hivatalt érintő fejlesztéseket a képviselő-testületek együttes ülés keretében vitatják meg, hoznak döntést. Az együttes ülésen az önkormányzatok külön-külön szavaznak a döntési javaslat elfogadásáról, melyet akkor kell elfogadottnak tekinteni, amennyiben megfelel a Mötv. döntéshozatalra vonatkozó szabályainak. Az egyes önkormányzatok lakosság arányosan rendelkeznek szavazattal.” szövegrésze helyébe a „A felek megállapodnak, hogy a közös hivatalt érintő alapvető kérdésekben (hivatal költségvetése, beszámolója, ellenőrzéséről készült jegyzőkönyvek, alapító okirat, SZMSZ) és a közös hivatalt érintő fejlesztésekben, a képviselő-testületek döntése csak akkor válik hatályossá, ha az azonos kérdésben lakosságarányos többségi döntés születik.” szöveg lép.
 
6) A Megállapodás egyéb rendelkezéseit a módosítás nem érinti az változatlanul hatályban marad.
 
7) A jelen megállapodás a képviselő-testületek általi elfogadásával válik érvényessé, és hatályossá.
 
Gyomaendrőd, 2019. ………………….hó …….nap
 
Nagy Zsolt Sándorné
Csárdaszállás Község
polgármestere
Hegedüs Roland
Hunya Község
polgármestere
Toldi Balázs
Gyomaendrőd Város
polgármestere
« Vissza
Vissza a főmenübe