10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. január 30-i ülésére

Tárgy:   Petényi Szilárdné polgármester bérének meghatározása
Készítette:   Lévai Éva
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, a 2010. évi önkormányzati választásokat követően Petényi Szilárdné polgármester asszony tiszteletdíját, a 83/2010. (X.18.) számú határozatban havi 132 000.- forintban határozta meg, figyelemmel arra, hogy a Polgármester Asszony korkedvezményes nyugellátásban részesül, és a törvény ide vonatkozó rendelkezése értelmében jövedelme ez ellátás mellett nem haladhatja meg a minimálbér másfélszeresét.
 
Az 1994. évi LXIX. tv. 4. § (1) bekezdésée szerint a társadalmi megbízatású polgármester tiszteletdíját a képviselő-testület összegszerűen állapítja meg az alakuló, illetve a polgármester megválasztását követő ülésén a 3. § (2) bekezdésében megállapított illetményalap és az alábbi keretek között meghatározott szorzószám szorzataként:
 
Szorzószám
- 1000-nél kevesebb lakosú település esetén
2,5-4,5
 
A törvényi előírásoknak megfelelően 2013. január 1. napjától Petényi Szilárdné polgármester asszony bérét: illetményalap: 38.650.- szorzó szám 4,5 = 173.925.- forintban határozza meg.
 
Fentiekre figyelemmel Polgármester Asszony 2013. január 1. napjától, 2013. június 30. napjáig lemond havi 26.925.- forint tiszteletdíjról. A lemondó nyilatkozat mellékelve. A tiszteletdíj az általános tartalékalapba kerül, melynek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

 


Döntési javaslat

"Petényi Szilárdné polgármester bérének meghatározása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: foglalkoztatás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Petényi Szilárdné polgármester asszony tiszteletdíját 2013. január 1. napjától 173.925.- forintban határozza meg. Ezzel egyidejűleg tudomásul veszi a tiszteletdíj egy részéről való lemondást.

A tiszteletdíj az általános tartalékalapba kerül, melynek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe