3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. április 30-i ülésére

Tárgy:   2/2013. (II. 6.) önkormányzati rendelet módosítása
Készítette:   Dr. Csorba Csaba jegyző
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A  helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai konzultáció valamint a településképi bejelentési és véleményezési eljárás szabályairól szóló 2/2013.(II.6.) önkormányzati rendelet elfogadást követően utólagos kontrolra felkértük Kmetykó János főépítészt. Véleményét  az alábbiakban összegezte: Javasolja, hogy az elfogadott rendelet 13. § és 16.§ a kerüljön módosításra, mert a jövőben ezeknek a területeknek lehet településképi jelentősége. A főépítész javaslatában a rendelet területi hatályának csökkentését javasolta, így a szabályozás csak a Rákóczi utca mindkét oldala az Arany János utcától a Kossuth utcáig terjedő szakaszán és a K-1 jelű sportpálya és a K-3 jelű piac területén lévő ingatlanokra  terjedne ki.
 
Indoklás

A módosítással változatlanul biztosítható a rendelet célkitűzéseinek teljesítése, a település arculatának megőrzése. Az engedélyeztetési eljárást a módosítás elfogadásával viszont csak ott kell lefolytatni ahol ez a településkép megőrzése miatt indokolt

 


Döntési javaslat

"2/2013. (II. 6.) önkormányzati rendelet módosítása"

Tervezett döntéstípus: rendelet
Tervezett ágazati besorolás: település rendezés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

/2013. (...) önkormányzati rendelet

a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai konzultáció valamint a településképi bejelentési és véleményezési eljárás szabályairól szóló 2/2013. (II. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (1) bekezdés ab) és a c) pontjában, a 62. § (6) bekezdés 3. és 7. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 
 
1. § A helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai konzultáció valamint a településképi bejelentési és véleményezési eljárás szabályairól szóló 2/2013. (II. 6.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör) 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"13. § (1) Településképi bejelentési eljárási kötelezettség alá tartoznak a  Rákóczi utca mindkét oldalán az Arany János utcától a Kossuth utcáig terjedő szakaszon a  K-1 jelű sportpálya és a K-3 jelű piac területén lévő ingatlanok."

2. § Az Ör 16. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
"16. § (1) A rendelet előírásai szerint településképi véleményezési eljárást kell lefolytatni, a Rákóczi utca mindkét oldalán az Arany János utcától a Kossuth utcáig terjedő szakaszán a K-1 jelű sportpálya és a K-3 jelű piac területén tervezett, jogszabályban építésügyi hatósági engedélyhez kötött építési munkákra vonatkozó építészeti műszaki tervekkel kapcsolatban."
 
1. Záró rendelkezések
 
3. §  Ez a rendelet a kihirdetésének napját követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe