3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. szeptember 25-i ülésére

Tárgy:   Az ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 10/2003. (XII. 4.) önkormányzati rendelet módosítása
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Békés Megyei Kormányhivatal szakmai segítségnyújtása során felhívta figyelmünket, hogy a  ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló10/2003. (XII. 4.) önkormányzati rendelet hibás jogszabályi hivatkozásokat tartalmaz, ezért annak módosítása szükséges.
 
A módosítás a rendelet 6/A. § (4) bekezdését érinti, mely jelenleg az alábbi rendelkezést tartalmazza:
 (4) A közszolgáltatási díj megállapításánál a 2000. évi XLIII. törvény 25-26. §-a, valamint a 64/2008. (III. 28.) Korm. rendelet előírásai az irányadók.
 
A bekezdésben szabályozott közszolgáltatási díj megállapítási előírásokat a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/D. §-a magasabb jogszabályi szinten rendezi, ezért annak rendeleti szabályozása nem szükséges, tehát a rendelet 6/A. § (4) bekezdésének hatályon kívül helyezése szükséges.
 

 


Döntési javaslat

"Rendelet módosítás elfogadása"

Tervezett döntéstípus: rendelet
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Képviselő-testülete az ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 10/2003. (XII. 4.) önkormányzati rendelet módosítását az alábbiak szerint elfogadja:
 
 
Hunya Község Önkormányzata
…../2013. (…..) önkormányzati rendelete
az  ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 10/2003. (XII. 4.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Hunya Község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról szóló1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el
 
1. § Hatályát veszti az ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 10/2003. (XII. 4.) önkormányzati rendelet  6/A. § (4) bekezdése.
 
2. § Ez a rendelet 2013. október 1-én lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe