1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. december 5-i ülésére

Tárgy:   Arany János Tehetséggondozó programban való részvétel támogatása
Készítette:   Petényi Szilárdné polgármester
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A tegnapi napon megkeresett Fülöp Tiborné (5555 Hunya, Alkotmány út 8. sz. alatti lakos) azzal a kéréssel, hogy Alexandra nevű 8. osztályos gyermekekének a mezőberényi Arany János Tehetséggondozó Programba történő bejutását a képviselő-testület lehetőségéhez mérten támogassa.
Az oktatási intézménybe a tanuló jelentkezésének határideje: 2013. december 12. Mivel a soron következő képviselő-testületi ülésünk december 18-án lesz, ezért szükséges a rendkívüli ülés összehívása.
 
Az elmúlt képviselő-testületi ülésen Giricz Laura 8. osztályos tanuló támogatásáról döntött a képviselő-testület az Arany János Tehetséggondozó Program keretében.
 
Alexandra jelentkezéséhez is szükséges a képviselő-testületi döntés. Javasolja ugyanabban a formában támogatni a tanulót. Részére is évi 25.000 Ft-ot javasol elfogadni, amennyiben felvételt nyer az oktatási intézménybe. Az Önkormányzat vállalja, hogy az általa delegált diák számára a programban való részvétel idejére (maximum 5 tanévre) 25.000 Ft éves ösztöndíjat, évenkénti egyszeri szociális támogatást nyújt.
 
Kérem a képviselő-testületet a javaslat megvitatására és elfogadására.
 
Hunya, 2013. december 4.
 
 
                                                                                        Petényi Szilárdné
                                                                                           polgármester
 

 


Döntési javaslat

"Arany János Tehetséggondozó programban való részvétel támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: szociális ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának képviselő-testülete támogatja, hogy Fülöp Alexandra (szül: Gyula, 1999.12.28., anyja neve: Parrag Tünde, 5555 Hunya, Alkotmány út 8. sz. alatti lakos) nyolcadik évfolyamos tanuló Hunya település képviseletében részt vegyen az Arany János Tehetséggondozó Programban.
 
Az Önkormányzat vállalja, hogy az általa delegált diák számára a programban való részvétel idejére (maximum 5 tanévre) 25.000 Ft éves ösztöndíjat, évenkénti egyszeri szociális támogatást nyújt.
 
A képviselő-testület ennek fedezetét a település költségvetésében biztosítja.
 
A képviselő-testület felkéri Petényi Szilárdné polgármestert, hogy a tanuló Arany János Tehetséggondozó Programba történő jelentkezéshez készült pályázatát és a jelen határozatot az alábbi határidőre a tanuló által első helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2013. 12. 12.
Felelős: Petényi Szilárdné

« Vissza
Vissza a főmenübe