3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. február 5-i ülésére

Tárgy:   „Körös-szögi Modellértékű Információs Hálózat és Közösségi Színtér” című TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0042 sz. pályázat utófinanszírozott támogatási összegének biztosítása
Készítette:   Nyíri-Szmolár Eszter
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása megkereséssel élt felénk, a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0042 számú, „Körös-szögi Modellértékű Információs Hálózat és Közösségi Színtér” című pályázat utófinanszírozott támogatási összegének biztosítása tárgyalása és elfogadása kapcsán.
A pályázat tartalmáról röviden:
A fő cél az ifjúsági korosztályok (12-29 éves gyerekek, serdülők, fiatalok) társadalmi-gazdasági részvételének fejlesztése volt. A korosztály tagjaiban rejlő társadalmi erőforrások kibontásának elősegítése, életpálya-tervezésük és -vezetésük tudatosságának fejlesztése, a negatív társadalmi folyamatokkal szembeni védekezőképességük fejlesztése, a társadalmi és kulturális különbségekből fakadó deficitek csökkentése az egyéni és/vagy közösségi kompetenciáik fejlesztésével, minőségi információk és alternatív programok biztosításával, továbbá az e tevékenységeket hosszútávon megvalósítani képes szolgáltatások, intézmények fejlesztésével. További cél volt, hogy a fiatal korosztályok váljanak képessé egy produktív életstílus megvalósítására oly módon, hogy egészségtudatosságuk, személyes életük, társas és társadalmi kapcsolataik, környezetük feletti kontroll képességük javulásával a pszichoaktív szerhasználat nem lesz számukra vonzó alternatíva. (A pályázat megvalósításáról bővebben a http://koroshumszolg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=28 linken érhető el, javasolt böngésző: G.Chrome.)
A pályázat szakmai megvalósítója a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központ Egységes Pedagógiai Szakszolgálata.
A pályázat ideje 2012. február 1- 2014. január 31. A pályázat a záró stádiumba érkezett, ehhez szükséges a döntési javaslat elfogadása. Az előterjesztés mellékletében található a Körös-szögi Kistérség T.T. határozata. A költség mint megelőlegezés a 2014. évi költségvetési rendeletbe beépítésre kerülne, de ez még ebben az évben meg is térül az Önkormányzat részére.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására valamint a döntés meghozatalára!

 


Döntési javaslat

"„Körös-szögi Modellértékű Információs Hálózat és Közösségi Színtér” című TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0042 sz. pályázat utófinanszírozott támogatási összegének biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete rendelkezésre bocsájtja a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulásnak a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0042 számú, „Körös-szögi Modellértékű Információs Hálózat és Közösségi Színtér” című pályázat utófinanszírozott támogatási összegét Hunya vonatkozásában 10.718,- Ft értékben azzal, hogy a Társulás a záró kifizetés összegének elkülönített pályázati bankszámlára érkeztét követően haladéktalanul gondoskodik annak visszafizetéséről a pályázatban részt vevő települések részére.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 01. 29.
Felelős: Petényi Szilárdné
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe