4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. július 16-i ülésére

Tárgy:   Hunyai lakosok szállítása a gyomaendrődi szakrendelőbe
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Előzetes tárgyalásokat folytattam a Térségi Szociális Gondozási Központ vezetőjével arról, hogyan oldható meg a hunyai lakosoknak a Gyomaendrődi Egészségügyi Intézmény szakrendelőibe történő szállítása.
 
A Térségi Szociális Gondozási Központ vezetőjétől kapott tájékoztatás szerint ezt a tevékenységet az intézmény kizárólag a támogató szolgálat járművével tudja megoldani, mivel Hunya Község a támogató szolgálat ellátási körzetébe is tartozik.
 
A támogató szolgálat járműve az iskolai szorgalmi időn túl elméletileg kötetlen, míg szorgalmi időben jelentősen bekorlátozott más, időponthoz kötött rendszeres szállítási feladatok ellátása miatt.
 
A szakrendelőbe történő szállítás csak abban az esetben oldható meg a támogató szolgálat járművével a hunyai lakosok által elérhető legtöbb szakrendelés elérhetőségének időpontjában, ha a beteg-előjegyzés és beteg fogadás a hét egy meghatározott napján (szerda) egy meghatározott időintervallumra koncentrálható. Ez pedig a délelőtt 10-12 óra közötti időszak.
 
Ennek megoldási lehetőségéről azonban külön egyeztetés és megállapodás szükséges a Gyomaendrődi Egészségügyi Intézmény vezetőjével.
 
Ha a kötött időpontú betegfogadás és a támogató szolgálat járművével történő szállítás igénybe vehető lesz, akkor ennek költsége Hunya-Gyomaendrőd 22 km-es távolsággal számolva alkalmanként bruttó 2.500-3.500 forint közötti összeget tenne ki. Ez éves szinten 42 hetet figyelembe véve 130.000-182.500 forint közötti összeget tenne ki.
 
Mindezek figyelembe vételével a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé.

 


Döntési javaslat

"Hunyai lakosok szállítása a gyomaendrődi szakrendelőbe"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy Petényi Szilárdné polgármester tárgyalásokat folytasson a Térségi Szociális Gondozási Központ és a Gyomaendrődi Egészségügyi Intézmény vezetőivel arról, hogyan oldható meg a hunyai lakosoknak a gyomaendrődi szakrendeléseken egy előre rögzített időpontban történő fogadása és a szakrendelésre a támogató szolgálat járművével történő szállítása.
A Képviselő-testület előzetesen támogatja, hogy eredményes tárgyalások esetén az önként vállalt feladatra éves szinten maximum 182.500 forint előirányzat kerüljön megtervezésre.
Felkéri a polgármestert, hogy eredményes tárgyalások esetén a megállapodás tervezeteket nyújtsa be a testület elé és készítse elő az előirányzatot biztosító költségvetési rendelet módosító-tervezetét.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 08. 31.
Felelős: Petényi Szilárdné
Hivatali felelős: Szopkó Rudolfné

« Vissza
Vissza a főmenübe