9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. július 16-i ülésére

Tárgy:   Alföldvíz Zrt. Eszközgazdálkodási szabályzata
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Az Alföldvíz Zrt-nél (továbbiakban: Társaság) időközben bekövetkezett jogszabályi környezet megváltozása, a társaság névváltozása, a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény hatálybalépése, valamint a társaságnál 2014. január 1. napjától hatályos szervezeti változások miatt indokolttá vált a T. Önkormányzat és a Társaság között létrejött Üzemeltetési Szerződés mellékletét képező Eszközgazdálkodási szabályzat módosítása. A módosításokat – a változások kiemelésével – egységes szerkezetbe foglalták.
 
A Társaság Igazgatósága a 2014. június 26. napján tartott ülésén tárgyalta meg a hivatkozott Eszközgazdálkodási szabályzat módosítását. Az Igazgatóság elé beterjesztett Eszközgazdálkodási Szabályzat az alábbi rendelkezések tekintetében került módosításra, pontosításra, amelyek a csatolt szabályzat tervezetben korrektúrával kerültek megjelölésre:
 
-       III. Tárgyi Eszközök Működtetésének Általános Szabályai 1. Üzemeltetés pontja pontosításra került.
-       IV. A műszaki (számviteli) megosztásának alapelvei pontban meghatározásra került a vagyongazdálkodási igazgató hatásköre.
-       Továbbá a szabályzat legutolsó módosításához képest az új technológiáknak megfelelően néhány műszaki elem került aktualizálásra.
 
Az Igazgatóság ülésén a tárgyban az alábbi határozatot fogadta el:
 
81/2014.(VI.26.) számú Igazgatósági határozat:
Az Alföldvíz Zrt. Igazgatósága dönt abban, hogy a jelen határozat elválaszthatatlan melléletét képező eszközgazdálkodási szabályzat módosítását a határozat 1. sz. mellékletében foglalt formában és tartalommal elfogadja azzal, hogy felhatalmazza a vezérigazgatót, hogy az Eszközgazdálkodási Szabályzatot az Ellátásért Felelős által megadott elfogadó jognyilatkozatok alapján egységes szerkezetbe foglalja. Az Igazgatóság felhatalmazza továbbá az Igazgatóság Elnökét, hogy a Módosításokkal Egységes Szerkezetbe foglalt Eszközgazdálkodási Szabályzatot - az elfogadó nyilatkozatok rendelkezésre állását követően – aláírja. Az Igazgatóság felkéri a T. Ellátásáért Felelősöket, hogy a jelen határozat elválaszthatatlan, 2. sz. mellékletét képező elfogadó nyilatkozatukat a rendelkezésre bocsátott jognyilatkozat minta aláírásával 2014. július 31. napjáig tegyék meg.
határidő:értelem szerint:
felelős:értelem szerint
 
Annak okán tehát, hogy az Eszközgazdálkodási szabályzat a 2008-as üzemeltetési szerződések melléklete volt, így a módosítások egységes szerkezetbe foglalása, illetve az Igazgatóság Elnöke általi aláírása kapcsán szükséges az önkormányzatunk elfogadó nyilatkozatának rendelkezésre állása is.
 

 


Döntési javaslat

"Alföldvíz Zrt. Eszközgazdálkodási szabályzata"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Petényi Szilárdné polgármestert a következő tartalmú nyilatkozat kiadására:

"

NYILATKOZAT
 
 
Alulírott ……………………………..(név)……………………………………………,(önkormányzat megnevezése, címe) Polgármestere az Önkormányzat képviseletében ezúton nyilatkozom, hogy az ALFÖLDVÍZ Zrt. Igazgatósága által a 81/2014.(VI.26.) sz. határozatával elfogadott, a Társaság Eszközgazdálkodási Szabályzatának módosítását a jelen nyilatkozat mellékletében szereplő tartalommal elfogadom.
 
A jelen nyilatkozat aláírásával egyúttal felhatalmazom az ALFÖLDVÍZ Zrt. Igazgatóságának Elnökét, hogy a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Eszközgazdálkodási Szabályzatot ellenjegyezze, hitelesítse.
 
 
 
 
Kelt:…………………….,2014…………….hó……..nap
 
 
 
 
                                                                                                          …………………………….
                                                                                                                      polgármester
"

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe