4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. október 22-i ülésére

Tárgy:   Megbízás adása a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatára
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Megyeri László

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 43. § (3) bekezdése értelmében a képviselő-testület az alakuló vagy az azt követő ülésen e törvény szabályai szerint megalkotja vagy felülvizsgálja szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét.
Képviselő-testületünk a közigazgatás 2013. január 1-től bekövetkezett átszervezését és a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozását követően 2013. áprilisi ülésén újra alkotta a Szervezeti és Működési Szabályzatát.
Az SZMSZ már a hatályos Mötv. rendelkezései, a közös önkormányzati hivatal működésére figyelemmel készült el és alapvetően jól bevált rendelkezéseket tartalmaz.
Ami indokolttá teszi a felülvizsgálatot, az az időközben bekövetkezett jogszabályi változásokhoz történő igazítás, a polgármester munkarendjének illetve az önként vállalt feladatok és a polgármesterre és bizottságra átruházott hatáskörök listájának áttekintése.


Döntési javaslat

"Megbízás adás az SZMSZ felülvizsgálatára"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: szervezeti, személyi ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza az Ügyrendi Bizottságot a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V.2.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatával.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe