7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. december 10-i ülésére

Tárgy:   Szándéknyilatkozat szennyvízberuházási társuláshoz csatlakozásról
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A novemberi ülésen már szóban jeleztem, hogy pályázati lehetőség nyílt a település szennyvízelvezetésének megoldására. A pályázat 2015. év végéig nyújtható be, de az első forduló már május 31-én zárul.
A pályázatban érdekelt települések közül Kétsoprony és Kamut jelezte, hogy Hunyával közösen nyújtana be pályázatot.
Az elmúlt ülésen ismertettem, hogy a rendszer kiépítésére a helyi önerő is rendelkezésre állhat, hisz a lakosság 2008 óta takarékoskodik ilyen célra a Fundamenta alapban.
A testülettől kapott felhatalmazás alapján november 24-én részt vettem azon az egyeztető megbeszélésen ahol Kardos is képviseltette magát. Az egyeztetésen született megállapodás alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Képviselő-testület elé.
 

 


Döntési javaslat

"Szándéknyilatkozat szennyvízberuházási társuláshoz csatlakozásról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete előzetes szándéknyilatkozatát adja arra vonatkozóan, hogy Békés Megyében a Közép Békési Térségben, a KEHOP 2. prioritási tengely „Települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és tisztítás, szennyvízkezelés”fejlesztése megvalósítására önkormányzati társulást hoz létre Kamut, Kétsoprony, Hunya, Bélmegyer, Kardos, Csabacsűd, Örménykút községek részvételével. A társulás célja, hogy az önkormányzatok szennyvízkezelési (vízgazdálkodási) önkormányzati feladatellátása érdekében együttesen fejlesztési (beruházási) terveket készítsenek az aktuális pályázati kiírásokra (pl.: EMT, RMT stb.) és a pályázati forrásokra (Széchenyi terv 2020) közösen társulásban – az eredményes pályázat érdekében - pályázatot nyújtsanak be. A Képviselő-testület előzetesen rögzíteni kívánja, hogy a szennyvízkezelési fejlesztés megvalósítása külön-külön településenként vagy agglomerációnként is lehetőség szerint megtörténhessen.
A Képviselő-testület előzetesen hozzájárul ahhoz, hogy az önkormányzati társulásban a feladatokat gesztori minőségben Kamut Község Önkormányzata képviselje.
 
Felelős: Petényi Szilárdné polgármester
Határidő: 2015. május 31.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe