4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. március 25-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása a kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!

A mellékelt pályázati felhívás szerint az NKA portálján keresztül lehetőség nyílt a kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére pályázatot benyújtani.
Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 100.000.000 Ft. Igényelhető támogatás: maximum 3.000.000 Ft/pályázat. Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 90%.

Pályázók köre:
- Nyilvános könyvtári jegyzékeken szereplő közkönyvtárak.
- Megyei könyvtárral Könyvtárellátási Szerződést kötött települések önkormányzatai.
A könyvtár nyilvános szolgáltatási tereiben – telephelyén vagy fiókkönyvtárában – elhelyezett új bútorok, kiegészítő berendezések, infokommunikációs eszközök beszerzésére pályázhatnak a felsorolt intézmények, amelyek 2014-ben jelentős könyvtárépület- vagy nyilvános könyvtári szolgáltató tér fejlesztést hajtottak végre, vagy 2015-ben ilyen fejlesztésük folyamatban van, és annak befejezését követően a bútorok beszerzése és elhelyezése megtörténik 2016. augusztus 31-ig.
Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2015. június 1.–2016. augusztus 31.

További részletek a pályázati felhívásban olvashatók.

Az önkormányzatunknak lehetősége nyílik a pályázaton az elhasználódott és elavult könyvtári bútorzatot korszerűre cserélni, továbbá a könyvtári szolgáltatásait új funkciókkal bővíteni.

A 90%-os támogatási intenzitásra tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogassa a páylázat benyújtását azzal, hogy a elehtsége elnyerhető maximum összegre figyelemmel a 10%-os önerőt, maximum 300.000.- forintot a 2014. évi pénzmaradvány terhére biztosítja.

 


Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása a kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közművelődés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1) Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztésére, korszerűsítésére kiírt NKA pályázaton.

2) A nyertes pályázat megvalósításához szükséges 10%-os önerő előirányzatát, maximum 300.000 forint összegben, a 2014. évi pénzmaradvány terhére jelöli ki.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe