4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2015. augusztus 13-i ülésére

Tárgy:   Rekultivált hulladéklerakó utógondozása
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A „Délkelet - Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás területén lévő felhagyott települési szilárd hulladék lerakók rekultivációja" című, és KEOP-2.3.0/2F/09-11-2011-0004 (II. Ütem) azonosító számú projekt keretén belül valósult meg Hunya települési hulladéklerakó rekultivációja. A műszaki átadás-átvételi eljárása 2015. május 12-én került sor.
 
A kivitelezési munkálatokat végző Westberg Kft. jelezte önkormányzatunknak, hogy az utógondozási munkák közül a növényzet kaszálását nem tudják elvégezni, de amennyiben az önkormányzat ezt elvégzi helyette, úgy annak költségeit megtéríti az önkormányzatunknak.
A projekt dokumentáció szerint „A meglévő növényzetet évente kétszer tisztító kaszálással kell karbantartani. Az első kaszálást a tavaszi esős időszak után kell végre hajtani, majd a második kaszálást év közben a növényzet fejlődésének függvényében... Amennyiben csapadékosabb időjárás kedvez a növényzetnek, úgy az év közbeni közbenső tisztító kaszálás elengedhetetlen. .. A növényzet karbantartására lehetőség van motoros fűkaszát is igénybe venni,..”
 
Az önkormányzatunknak a fenti munkálatok elvégzésére van szabad kapacitása, így javaslom, hogy a kivitelezővel állapodjunk meg 40.000.- forint/alkalom díjban. Ez évben már egy alkalommal elvégeztük a rekultivált hulladéklerakó növényzetének tisztító kaszálását.
 

Döntési javaslat

"Rekultivált hulladéklerakó utógondozása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Az Ügyrendi Bizottság javasolja, hogy Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete fogadja el a Westberg Kft. ajánlatát, hogy a rekultivált hulladéklerakó utógondozás keretében történő tisztító kaszálását a feladat elvégzésére kötelezett helyett végezze el, melynek költségét, 40.000.- forint/alkalom kaszálási díjat az önkormányzat részére térítse meg.
Kérje fel az alpolgármestert a megállapodás megkötésére.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 08. 31.
Felelős: Kiszely Imre

« Vissza
Vissza a főmenübe