6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2015. augusztus 13-i ülésére

Tárgy:   Körös-szögi Kistérségi Többcélú Társulás támogatás igénylése
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Körös-szögi Kistérségi Társulás megkereséssel fordult Önkormányzatunkhoz. A Körös-szögi Civil Fórum Egyesület által megrendezésre kerülő Kistérségi Civil Találkozó megrendezéséhez kérnek lakosságarányos támogatást. A XIII. Kistérségi Civil Találkozó háromnapos rendezvény. A rendezvénynek ebben az évben Gyomaendrőd ad helyet, 2015. augusztus 22-én az Endrődi Népligetben.
A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa minden évben hozzájárul a rendezvény sikeres megrendezéséhez. A korábbi években a Társulás 400.000,-Ft támogatást biztosított, így 2015. évben is 400.000,-Ft támogatást javasolnak. Lakosságarányos megosztásban Hunyára eső rész: 6.155 Ft.
A támogatás biztosításáról a Társulási Tanács 2015 augusztusi ülésén hozza meg döntését, ezért előzetesen kérik a kistérségi önkormányzatokat, hogy a XIII. Kistérségi Civil Találkozó megrendezéséhez szükséges, lakosságarányos önkormányzati hozzájárulás biztosításáról hozzák meg döntésüket.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, döntésének meghozatalára.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság  
 
Döntési javaslat

"Körös-szögi Kistérségi Többcélú Társulás támogatás igénylése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: támogatás
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Az Ügyrendi Bizottság javasolja a Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás részére - a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület támogatására, a XIII. Kistérségi Civil Találkozó megrendezéséhez – 6.155, - Ft azaz hatezeregyszázötvenöt forint támogatást biztosítson a 2014. évi szabad maradvány terhére.
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatalmazza fel Kiszely Imre alpolgármestert a támogatás biztosításához szükséges intézkedések, jognyilatkozatok megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe