7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. március 9-i ülésére

Tárgy:   Tájékoztató a 2016. évi közmunkaprogramokról
Készítette:   Hanyecz Adrienn
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

​​Tisztelt Képviselő-testület!

2016. márcus 2. napjától elindultak a 2016/2017 évi közfoglalkoztatási programok. A Mezőgazdasági programban 10 fő segédmunkás és 1 fő növénytermesztési brigádvezető kezdte meg a munkáját. A mintaprogramra benyújtott támogatási kérelmet elfogadták. A munkaruhák, védőeszközök, kis értékű tárgyi eszközök beszerzését március hónapban megkezdjük.

A belvízelvezetés program tervezetét is elfogadták, így ebben a programban 5 fő segédmunkás és 1 fő munkaszervező kezdte meg a munkáját. A mezőgazdasági programhoz hasonlóan a belvízelvezetés programban is március hónapban kezdjük meg a beszerzéseket.

 

A jelenleg is működő "Hosszabb távú" közfoglalkoztatás mellett indítottunk még egy "Hosszabb távú" közfoglalkoztatást, ami 2016. 03. 02.- 2016. 11. 30. napjáig tart, melyben 2 fő kapott helyet. A közfoglalkoztatottak feladatai a következők: Hunya Község Önkormányzata konyhájának és környezetének kisegítő takarítása, illetve a települési közterületeken virágágyak rendben tartása, zöldterületi fűnyírás, sövénynyírás, közterületen lévő egyéb építmény, berendezés karbantartása, berendezések festése. A kis értékű tárgyi eszközök között szerepel egy benzinmotoros fűnyíró megvásárlása is.

 

2016. márciusában a jelenlegi adatok szerint a közfoglalkoztatottak száma 21 fő. A programok költségeit (bérköltség, béreket terhelő szociális hozzájárulási adó, beruházási és dologi költségek) az állam 100%-ban támogatja. 

Továbbra is fontosnak tartjuk a közmunkaprogramot, mely településünkön 21 főnek teremt munkalehetőséget. Célunk, hogy a programban foglalkoztatottak közösségben dolgozzanak, értékteremtő munkát végezzenek. A mindennapi munkavégzés, a programokon belüli képzések esélyt adhatnak a munkaerő piacon való elhelyezkedésre.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől  a közmunkaprogramokról szóló tájékoztató tudomásulvételét! 
Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Tájékoztató a 2016. évi közmunkaprogramokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. évi közmunkaprogramról szóló tájékoztatót tudomásul veszi. 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe