2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2018. január 24-i ülésére

Tárgy:   Forrás biztosítása a kirendeltség-vezetői juttatás megállapításához
Készítette:   Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Hunyai Kirendeltségének vezetését Balogh Rita köztisztviselő látja el. 2017. év végéig a feladat ellátásáért többletjuttatás illette meg a munkavállalót. A juttatás mértéke a besorolás szerinti alapbér 20 %-a volt (30.000,- Ft/hó).  A 2018. évi bérek tervezése során mindhárom település esetén csak a törvény által meghatározott többletjuttatások kerültek tervezésre, melybe nem tartozott bele - Hunya és Csárdaszállás esetében sem - a kirendeltség vezetőknek biztosított többletforrás.
 
A 2018. évi költségvetés tervezése során Hunya és Csárdaszállás Polgármestere részéről is felmerült annak igénye, hogy a kirendeltség vezetők számára többletjuttatás kerüljön megállapításra a kirendeltség vezetésének többletfeladatainak ellátása érdekében.  
 
Javaslom, hogy amennyiben a Képviselő-testület támogatja a kezdeményezést, azt egységesen ugyanazon elvek alapján, és összegben tegye meg mindkét település esetén.


A személyi juttatás biztosításának költségei havi bruttó 30.000,- Ft-tal számolva:
 
2018. január 1. – 2018. november 31. időszakra számítva (19,5 % járulékkal együtt): 394.350,- Ft

A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Hunyai Kirendeltségének 2018. évre tervezett személyi juttatásának kiadásait 394.350,- Ft-tal szükséges megemelni. Javasoljuk ezt az összeget a 2018. évi költségvetésbe betervezni.  
 
Kérem a döntési javaslat elfogadását. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Forrás biztosítása a kirendeltség-vezetői juttatás megállapításához"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. évben biztosítja a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal számára a  hunyai kirendeltség vezetői feladatainak ellátásához szükséges 394.350,- Ft-ot (30.000,- Ft/hó és 5.850,- Ft/hó járulék) összeget a 2018. évi költségvetés terhére.  

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe