7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2018. január 24-i ülésére

Tárgy:   2018-2019. évi tervezett közfoglalkoztatási programok
Készítette:   Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
Hunya Község Önkormányzata az előző évhez hasonlóan, a 2018-2019-es időszakra is kettő start program tervezését adta le:
 
- Mezőgazdasági ráépülő program: 9 fő segédmunkás + 1 fő brigádvezető
- Belvízelvezetési program: 5 fő segédmunkás + 1 fő munkaszervező
 
Mindkét program időtartama: 2018.03.01.-2019.02.28.
 
A Belvízelvezetési programban előző évekhez hasonlóan a bel - és külterületi belvízelvezető csatornák tisztítása, fűkaszálása az elsődleges feladat. Mindemellett 5 kijelölt időszakban parlagfűmentesítést is végzünk. Az idei tervezetben az előző évhez hasonlóan szintén nem igényelünk nagy értékű tárgyi eszközt.
A Mezőgazdasági programban a 2018. évben sem tervezünk területbővítést, a Jókai utcai Kert területén (2,15 ha) zöldségtermesztést és a külterületi részen lévő 0,3 hektár területen gyógynövény termesztését folytatnánk. A külterületi citromfüvet, az előző évekhez hasonlóan a dévaványai Fitodry Kft-nek értékesítenénk.
Nagy értékű tárgyi eszköz igénylésünk az idei évben van, ugyanis szeretnénk korszerűsíteni a kert öntözőrendszerét, melyhez szükség lesz egy új benzinmotoros szivattyúra is.
A tervezetben szereplő növények: mák, fűszerpaprika, fokhagyma, cukkini, tök, burgonya, seprűcirok, olajtök, vöröshagyma, zöldborsó, zöldbab, paradicsom, petrezselyem, sárgarépa.
A megtermelt növények nagy részét továbbra is a község konyhája alapanyagként használja fel.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől az alábbi határozati javaslat elfogadását.

Döntési javaslat

"2018-2019. évi tervezett közfoglalkoztatási programok"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: foglalkoztatás
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete, az önkormányzat által benyújtott 2018-2019. évi belvízelvezetési, mezőgazdasági ráépülő közfoglalkoztatási programok tervezetével és annak benyújtásával egyetért.
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a Hatósági szerződések, valamint a közfoglalkoztatottak munkaszerződéseinek aláírására. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe