6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2018. szeptember 26-i ülésére

Tárgy:   Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozás
Készítette:   Buza Anita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő minden évben meghirdeti az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján. A települési önkormányzatoknak évente lehetőségük van az azt követő évi fordulóhoz csatlakozniuk. Hunya Község Önkormányzata a korábbi években csatlakozott a pályázati fordulókhoz, ennek ellenére nem volt az ösztöndíjprogramra pályázó.
 
Az EFOP-1.5.3-16-2017-00042 kódszámú a „Humán szolgáltatások fejlesztése a gyomaendrődi járásban” című pályázat keretein belül Települési Középiskolai/Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat kapcsán ösztöndíjban részesül 4 fő középiskolai tanuló, illetve 2 fő felsőoktatásban részvevő hallgató. Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév. Az ösztöndíj havi összege középiskolások esetében 25.000 Ft, a felsőoktatásban tanulók esetében 50.000 Ft.
 
Hegedüs Roland polgármester javaslom, hogy a fenti körülményekre tekintettel Hunya Község Önkormányzata ne csatlakozzon a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához.
 
Kérem a tisztelt képviselő-testületet az előterjesztés megvitatására, és a határozati javaslat elfogadására!
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozás"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pályázat
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának képviselő-testülete nem kíván csatlakozni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe