4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2020. július 8-i ülésére

Tárgy:   Döntés a szennyvízberuházás tervezési szerződés kifizetéséhez szükséges forrás biztosításáról
Készítette:   Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 
Az alábbi felsorolt települési önkormányzatok konzorciumi megállapodást kötöttek a települési szennyvíztisztítási és szennyvízkezelési kötelező önkormányzati feladat - a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. 13.§ (1) bekezdés 21. pontja alapján - együttes megvalósítása, azaz közös szennyvíztisztítómű megvalósíthatósági tanulmánytervének elkészítése érdekében. A konzorciumi megállapodás célja egy olyan tanulmányterv együttes elkészítése, amely alkalmas egy hatékony, modern és környezetbarát közös települési szennyvíztisztítómű megvalósítására, a településeken (Kamut, Murony, Hunya) keletkező települési szennyvizek megfelelő tisztítására és kezelésére, – 2022-2029. évi tervezési, programozási időszakban – megfelelve a XXI. században elvárt jogszabályi előírásoknak.
A mellékelt konzorciumi megállapodásban szereplő költségfelosztás alapján Hunya Község Önkormányzatát terhelő tervezési díj 530.750 Ft+ÁFA, összesen 674.053 Ft.
Tekintettel arra, hogy a költségvetés tervezésekor ez az összeg nem került beépítésre, dönteni szükséges a forrás biztosításáról.

Javaslom, hogy Hunya Község Önkormányzatának 1/2020 (II.13.) önkormányzati rendelete 1.mellékletének 20. sorának terhére történjen meg a kifizetés.
 
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Döntés a szennyvízberuházás tervezési szerződés kifizetéséhez szükséges forrás biztosításáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a UTB Envirotec Zrt. részére 530.750 Ft+ ÁFA összeget kifizet a 2019. évi maradvány terhére. 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe