3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2020. február 26-i ülésére

Tárgy:   A civil szervezeteknek nyújtott 2019. évi támogatás elszámolása
Készítette:   Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 107/2019. (IX.25.) Hunya Kt. határozatában döntött arról, hogy 50.000 Ft összegű támogatást biztosít a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete részére, a megrendezésre kerülő véradásra. Az önkormányzat a szervezettel támogatási szerződést kötött.
A szervezet az önkormányzat által nyújtott támogatással határidőre (2020. január 31-ig) elszámolt a szerződésben foglaltak szerint.
A beszámoló az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 89/2019. (VIII.28.) Hunya Kt. határozatában döntött arról, hogy 60.000 Ft összegű támogatást biztosít a Békés Megyei Népfőiskola Alapítvány részére, a Hegedűs Bence: „Remélhetünk még, vagy tovább tűrjünk?” című kéziratának könyv formájában történő kiadásához. Az önkormányzat az alapítvánnyal támogatási szerződést kötött.
A szervezet az önkormányzat által nyújtott támogatással határidőre (2020. január 31-ig) elszámolt.
A beszámoló az előterjesztés mellékletét képezi.

A belső ellenőrzés megállapította, hogy a támogatási szerződésben nincs egyértelműen rögzítve, hogy milyen dátumú pénzügyi teljesítéssel fogadható be az elszámolás. Ezért javasolta a pontosítást, csak a támogatási időszakot terhelő költségekre vonatkozó számlák és számviteli bizonylatok számolhatók el, melyek pénzügyi teljesítésének az elszámolási időszak végéig meg kell történnie.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől az alábbi határozati javaslat elfogadását. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A civil szervezeteknek nyújtott 2019. évi támogatás elszámolása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: civil kapcsolatok
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete- a Képviselő-testület által 2019. évben támogatásban részesített- Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete és a Békés Megyei Népfőiskola Alapítvány támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi elszámolását elfogadja.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe