2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2020. augusztus 26-i ülésére

Tárgy:   Javaslat a Térségi Szociális Gondozási Központ hunyai dolgozói részére eseti illetménykiegészítés biztosítására
Készítette:   Pap-Szabó Katalin jegyző, Szilágyiné Bácsi Gabriella osztályvezető
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) kormányrendelettel 2020. március 11. napján a koronavírus járványra való tekintettel veszélyhelyzetet rendelt el, mely az élet számos területe mellett a szociális intézményekben is megnehezítette a mindennapi munkavégzést. A térségi szociális intézményben elsősorban az idős otthoni ellátásban, valamint a szociális alapellátásban munkát végző kollégákra nehezedett többlet teher nem csak fizikai, hanem mentális értelemben is. Az egészségügyben dolgozók többlet munkája állami szinten elismerésre került, de a szociális szférában ehhez hasonló javadalmazás még várat magára. Ettől függetlenül is keressük a lehetőséget arra, hogy a Térségi Szociális Gondozási Központ dolgozóinak munkája helyi szinten elismerésre kerüljön különös tekintettel arra a tényre, hogy a veszélyhelyzettel kapcsolatos többlet feladatok továbbra is fennállnak attól függetlenül, hogy az intézményekben a kijárási korlátozások feloldásra kerültek.
 
Ezért jelen előterjesztésben javaslattal élek, hogy a Társulási Tanács által fenntartott Térségi Szociális Gondozási Központ hunyai dolgozói, akik többletfeladatot láttak el, egyszeri illetménykiegészítésben részesüljenek. Az egyszeri juttatás nettó összege 50.000 Ft (bruttó összeg: 75.188 Ft + 11.654 Ft járulék).
 
A Térségi Szociális Gondozási Központ hunyai telephelyén négy fő foglalkoztatott végez munkát, a négy főt illetően ez összesen 347.368 Ft önkormányzati hozzájárulást jelent, mely összeget a 2019. évi pénzmaradvány terhére biztosít az Önkormányzat a Társulási Tanács részére. A juttatás a szeptember havi illetménnyel együtt kerülne kifizetésre.  

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, és a Térségi Szociális Gondozási Központ dolgozói részére az egyszeri juttatás fentiek szerinti biztosítására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Egyszeri juttatás kifizetésének jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat képviselő-testülete a Térségi Szociális Gondozási Központ azon hunyai dolgozói részére, akik a veszélyhelyzet ideje alatt többletfeladatot láttak el, egyszeri illetménykiegészítést biztosít a 2020. szeptemberében esedékes bérkifizetéssel egy időben. Az eseti illetménykiegészítés nettó összege 50.000 Ft/ fő, a juttatásban részesülő munkavállalók létszáma 4 fő. A kifizetésre kerülő illetménykiegészítést a képviselő-testület a 2019. évi maradvány terhére biztosítja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe