2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2020. október 28-i ülésére

Tárgy:   Az Alföldvíz Zrt. 2021-2035 közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terve
Készítette:   Pardi László osztályvezető
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 11.§-ában meghatározott gördülő fejlesztési tervet – víziközmű-rendszerenként – be kell nyújtani évente a Magyar Energetikai és Közmű- Szabályozási Hivatalhoz (a továbbiakban: MEKH) jóváhagyásra.
 
Az Alföldvíz Zrt. és az Önkormányzat között fennálló, hatályos vagyonkezelési, illetve üzemeltetési és szolgáltatási szerződésben foglaltak alapján az Alföldvíz kötelezettséget vállalt arra, hogy a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően írásban javaslatot készítsen az Ellátásért Felelősnek, tehát az Önkormányzatnak a gördülő fejlesztési terv benyújtása érdekében. Ennek megfelelően készítette el az Alföldvíz a vízi-közművek 2021-2035 közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési tervében szereplő felújítási és pótlási munkáira vonatkozó javaslatát. Az előterjesztés mellékletében megtalálható az Alföldvíz által javasolt pótlási és felújítási terv.
 
A gördülő fejlesztési terv két részből áll, a pótlási tervből és a beruházási tervből.
 
A gördülő fejlesztési terv részét képező beruházási tervben szereplő munkákat az Önkormányzatnak kell meghatároznia.
 
A tervben található munkálatok megvalósítása nem kötelező, azonban csak olyan munkák valósíthatók meg, melyek a tervben szerepelnek. A MEKH által elfogadott terv szükség szerint módosítható.
A korábbi évek gyakorlata szerint a tervezett rekonstrukciós munkálatok csak egyedi Képviselő-testületi döntést követően valósulhatnak meg, így a terv elfogadása nem eredményezi közvetlenül az abban szereplő munkálatok megvalósítását.
 
Mivel jelenleg a lakosság irányából érkezett beruházási igényekre vonatkozó pontos műszaki és gazdasági adataink nincsenek, ezért a beruházási tervet javasoljuk üresen hagyni. Amennyiben a jövőben ilyen jellegű beruházás kerül megvalósításra, úgy azt a kivitelezést megelőző időszakban beépítjük a gördülő fejlesztési tervbe.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Az Alföldvíz Zrt. 2021-2035 közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terve"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Hunya Község 2021-2035 közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési tervét a beruházási terv üresen hagyásával elfogadja.
A Képviselő-testület felhatalmazza Hegedűs Roland polgármestert a gördülő fejlesztési terv Magyar Energetikai és Közmű- Szabályozási Hivatalhoz történő benyújtásához szükséges jognyilatkozatok megtételére.
    
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe