3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2020. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság támogatási kérelme
Készítette:   Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság 2020. szeptember 2. napján kérelmet nyújtott be Hunya Község Önkormányzatához, hogy részükre a 2020. évben anyagi támogatást szíveskedjen nyújtani. A támogatást a tűzoltóság a tűzoltólaktanya régi, elavult villamoshálózatának felújítására szeretnék fordítani. A kérelmet az előterjesztéshez mellékeltük.
 
Hunya Község Önkormányzata 2020. évi költségvetésről szóló 1/2020. (II.13.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 187. „Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre” megnevezésű során betervezett összeg nyújt fedezetet a civil szervezetek támogatására.
 
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és végrehajtási rendeletei szerint, az államháztartás alrendszeréből csak olyan szervezetnek nyújtható támogatás, amelyik átlátható szervezetnek minősül, megfelel az egyéb jogszabályi előírásoknak (pl. köztartozás mentesség). A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint nem összeférhetetlen a támogatás nyújtása szempontjából, továbbá civil szervezet esetén az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult döntéshozó szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte az Országos Bírósági Hivatalnál.
A Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság a célszerinti tevékenységéhez az önkormányzat által nyújtott támogatást fogadni tudja. Ez a támogatási forma közvetlenül szolgálja az egyesület céljait, és a támogatási szerződés-tervezet is kellő garanciát ad arra, hogy a szervezetnek nyújtott támogatás helyben hasznosuljon.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a döntési javaslat elfogadására. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság támogatási kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság részére 50.000 Ft, azaz ötvenezer Ft összegű támogatást nyújt Hunya Község Önkormányzata 2020. évi költségvetésről szóló 1/2020. (II.13.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 187. „Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre” megnevezésű során betervezett összeg terhére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe