1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2022. március 30-i ülésére

Tárgy:   A civil szervezeteknek nyújtott 2021. évi támogatás elszámolása
Készítette:   Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 86/2021. (XI.24.) Hunya Kt. határozatában döntött arról, hogy 50.000 Ft összegű támogatást biztosít a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete Hunya Települési Alapszervezet részére, a megrendezésre kerülő véradás költségeire. Az önkormányzat a szervezettel támogatási szerződést kötött.
A szervezet az önkormányzat által nyújtott támogatással határidőre (2021. január 31-ig) elszámolt a szerződésben foglaltak szerint.
 
A támogatott szerv  szakmai beszámolója, a felhasználást igazoló számlája, a kifizetést igazoló bankszámla kivonatot és a véradáson megjelentekről készült jelenléti ívet az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 85/2021.(XI.24.) határozatával fogadta el a 2022. évre szóló belső ellenőrzési tervet, melyben döntött arról, hogy a költségvetésből 2021. évben cél jelleggel nyújtott támogatások rendeltetés szerinti felhasználását ellenőrizni kell.
 
A belső ellenőr a ellenőrzést elvégezte.  A belső ellenőrzés megállapításai: A támogatások odaítélésének eljárásrendje, az elszámolásra  vonatkozó szabályok, határidők a Támogatási szerződésben  kerültek meghatározásra, amely  megfelelően működik.  A Támogatási szerződés 12.) pontja rendelkezik arról, hogy a Támogató a támogatásra vonatkozó adatokat Hunya Község honlapján (www.hunya.hu) és a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint a közpénzekből nyújtott támogatások portálon (kozpenzpalyazat.gov.hu) közzéteszi. A támogatásról  való döntés  és az elszámolás   nem kerültek közzétételre Hunya Községi Önkormányzat honlapján. A támogatásról a kérelmező kiértesítése telefonon történik. Javasolta, hogy a támogatásról a kérelmező kiértesítése írásban történjen.
Az elszámolással kapcsolatos  pénzügyi és szakmai beszámoló  határidőre megtörtént, a támogatás rendeltetésszerűen került felhasználásra.
A támogatásról szóló döntés 2022. február 23-án közzé lett téve az önkormányzat honlapján.
 
A belső ellenőrzési jelentés az előterjesztés mellékletét képezi.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől az alábbi határozati javaslat elfogadását. 
 
 
Döntési javaslat

"A civil szervezeteknek nyújtott 2021. évi támogatás elszámolása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: civil kapcsolatok
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete- a Képviselő-testület által 2021. évben támogatásban részesített- Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete Hunya Települési Alapszervezet 50.000 Ft támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi és szakmai beszámolóját elfogadja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe