5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2022. augusztus 24-i ülésére

Tárgy:   A KEHOP-1.2.1-18-2018-00105 „Klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló klímakampány Szarvas, Csabacsűd és Hunya településeken” c. projektben elkészített közös Klímastratégiájának elfogadása
Készítette:   Zsögön Renáta Eszter
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A KEHOP-1.2.1-18-2018-00105 „Klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló klímakampány Szarvas, Csabacsűd és Hunya településeken” c. projektben az Energiaklub végezte a szakmai megvalósítást. Az Energiaklub elkészítette a három konzorciumi település – Szarvas, Csabacsűd és Hunya – közös Klímastratégiáját is, a klímastratégia Célok és intézkedések c. részét 40 oldal terjedelemben, Helyzetértékelés c. részét 46 oldal terjedelemben.

Ezeket a dokumentumokat mindhárom település Képviselő-testületének jóvá kell hagynia. A stratégia így válik véglegessé, kiegészülve a Képviselő-testületi határozatok számával és így lesz elszámolható a projektben.  

Megjegyezni szükséges, hogy a klímastratégiában felsorakoztatott intézkedésjavaslatok – mitigációs, azaz a klímaváltozás hatásait csökkentő és adaptációs, azaz a hatásokhoz alkalmazkodó javaslatok – javaslat és kezdeményezés szinten kerültek megállapításra, nem kötelező érvénnyel, mintegy iránymutatást szabva a jövőre nézve. Megvalósításuk nagyban függ a helyi önkormányzatok pénzügyi és humán erőforrás kapacitásaitól. Minden intézkedéshez felelőst kellett jelölni, ami szintén változtatható a jövőben.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.


Döntési javaslat

"A KEHOP-1.2.1-18-2018-00105 „Klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló klímakampány Szarvas, Csabacsűd és Hunya településeken” c. projektben elkészített közös Klímastratégiájának elfogadása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pályázat
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a KEHOP-1.2.1-18-2018-00105 „Klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló klímakampány Szarvas, Csabacsűd és Hunya településeken” c. projektben elkészített közös Klímastratégiáját.

Felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a dokumentum elfogadására és jóváhagyására.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe