3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2022. október 26-i ülésére

Tárgy:   Felhatalmazás a KEHOP-2.2.2.-15-2021-00160 azonosító számú „Kamut központú agglomeráció szennyvízelvezetése és tisztítása” című projekt kapcsán a szerződéses megállapodás aláírására
Készítette:   dr. Csordás Ádám jegyző
Előterjesztő:   Kiszely Imre polgármester

Tisztelt Képviselő Testület!

2021. augusztus 12-én megjelent a Magyar Közlönyben „Kamut központú agglomeráció szennyvízelvezetése és tisztítása” című KEHOP-2.2.2.-15-2021-00160 azonosító számú projekt (a továbbiakban: Projekt) támogatásáról szóló döntés. Ennek eredményként a Kamut-Murony-Hunya szennyvízelvezetés beruházást 5,2 milliárd forintból lehet megvalósítani.
 
A három település konzorciális együttműködése mellett konzorciumvezetőként az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. előkészíti a projektet, ellátja a projekt megvalósításával kapcsolatos projektmenedzsment feladatokat, lebonyolítja a közbeszerzési eljárásokat, ellátja a megvalósítással kapcsolatos mérnöki feladatokat az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a 2007-2013 programozási időszakban a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt beruházások, valamint a 2014-2020 programozási időszakban a szennyvízelvezetési és - tisztítási, a hulladékgazdálkodási és az ivóvízminőség-javító beruházások megvalósításáról szóló 339/2014 (XII.19.) Kormányrendelet felhatalmazása alapján.
 
A projektben résztvevő önkormányzat önerejének biztosítása az uniós fejlesztések fejezetbe tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának rendjéről szóló 549/2013. (XII.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: rendelet) 22. § (2) bekezdés, és a 23. § (4) bekezdése, valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II.29.) Korm. határozat 2. melléklete alapján történik. Az önkormányzatok a rendelet 6. §. f) pontja alapján részben vagy egészben európai uniós forrás terhére jóváhagyott programok, projektek – ide nem értve az agrár-vidékfejlesztési célú előirányzatok programjait – Európai Bizottság felé el nem számolható, le nem vonható általános forgalmi adó összegének kiegyenlítésének érdekében központi költségvetési forrás igénybevételére jogosultak.
 
A Projekthez jelenleg egy megvalósíthatósági tanulmány készül, mely a projekt tényleges megvalósulásának egyik előfeltétele. A másik lényeges, a Projekt kivitelezéséhez kapcsolódó előfeltétel a Vállalkozói szerződés aláírása, mely a megvalósíthatósági tanulmánytól függetlenül aláírható státuszba került.
2022. október 21. napján Kiszely Ime polgármester és Dr. Csordás Ádám jegyző Kamuton a konzorciumi települések polgármestereivel egyeztetésen vettek részt Kamuton.
A vállalkozói szerződés (SZERZŐDÉSES MEGÁLLAPODÁS „KVV – Körös-vidéki vízgyűjtő” tárgyú közbeszerzési eljárás vonatkozásában) aláírására valamennyi megrendelő település (Kamut, Murony, Hunya, Csorvás, Ferencszállás, Klárafalva) esetében egyidejűleg kerülne sor. A szerződő (kivitelező) felek SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. (Székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság Út 301.) és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Vállalkozási és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság Út 301.)
 
A vállalkozói szerződés aláírásához a Képviselő-testület határozata szükséges, melyben felhatalmazza Kiszely Imre polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére.
 
Fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat meghozatalára.

Döntési javaslat

"Felhatalmazás adása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Képviselő-testülete felhatalmazza Kiszely Imre polgármestert a Kamut központú agglomeráció szennyvízelvezetése és tisztítása” című KEHOP-2.2.2-15-2021-00160 azonosítószámú projekt keretében, a KVV – Körös-vidéki vízgyűjtőtárgyú közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó „Szerződéses Megállapodás” aláírására, valamint az ehhez szükséges további jognyilatkozatok megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe