7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2022. november 30-i ülésére

Tárgy:   Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása társulási megállapodásának módosítása
Készítette:   Petényi Roland osztályvezető
Előterjesztő:   Kiszely Imre polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás értesítette Önkormányzatunkat, hogy két estben módosította a Társulási megállapodást, melynek módosításához Önkormányzatunk, mint tagtelepülés jóváhagyása is szükséges.

Az első megállapodás módosítás még márciusra nyúlik vissza, amikor is Szarvas Város Önkormányzatnak Képviselő-testülete 467/2021.(X.21.) sz. határozatával döntött, hogy Szarvas településen 50 férőhellyel pszichiátriai betegek nappali ellátás szolgáltatást kíván nyújtani a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézménye útján. Szolgáltatási telephelynek az 5540 Szarvas, Dózsa u. 24. épületet használatba adja.

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa 4/2022. (I.19.) sz határozatával döntött a feladat ellátásáról.

A fentiek alapján az Intézmény és a Társulás alapdokumentumainak módosítása szükséges.

A Társulási megállapodás és az Ágazati megállapodás átdolgozásra került, melyben már a szolgáltatást érintő változások szerepelnek.

A második esetben a Társulásban tagtelepülésként résztvevő Hunya, Örménykút települések polgármesterének személyében változás történt. Örménykút település polgármestere Bohrát Mária asszony, Hunya település polgármestere Kiszely Imre úr.  Gyomaendrőd és Hunya települések jegyzőjének személyében is változás történt Dr Csordás Ádám úr látja el a feladatot.

A társulási megállapodás nevesítve tartalmazza a települések polgármestereinek, jegyzőinek személyét, így a változások alapján a dokumentum módosítása vált szükségessé. 

A társulási megállapodás módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt példányai az előterjesztés mellékleteként felcsatolásra kerültek.

Kérem a tisztelt Képviselő – testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg döntését.

 


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság  
 
1. döntési javaslat

"A Társulási Megállapodás módosításának elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 2022. március 23-ai ülésén a Társulási Megállapodásnak az előterjesztés mellékletét képező módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövegét.

Felhatalmazza Kiszely Imre polgármester a szükséges jognyilatkozatok megtételére.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"A Társulási Megállapodás módosításának elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 2022. október 26-ai ülésén a Társulási Megállapodásnak az előterjesztés mellékletét képező módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövegét.

Felhatalmazza Kiszely Imre polgármester a szükséges jognyilatkozatok megtételére.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe