8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2022. november 30-i ülésére

Tárgy:   Fogorvosi ellátás biztosítása 2023. január 01. napjától
Készítette:   dr Kajtár-Farkasinszki Fanni
Előterjesztő:   Kiszely Imre polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hunya Község Önkormányzata és a Dr. Fejes és Társa Bt. képviseletében Dr. Fejes Csaba fogorvos között 2009. január 5. napján megállapodás jött létre Hunya községben a fogorvosi teendők ellátása tárgyában. A megállapodás a rendelési idő változására tekintettel egy alkalommal került módosításra, amelyet Hunya Község Képviselő-testülete a 71/2016. (VI. 29.) határozatában fogadott el.   
 
Tekintettel arra, hogy Dr. Fejes Csaba fogorvos a megállapodásban foglalt feladatot egészségügyi állapotára tekintettel nem tudja ellátni, így a fent hivatkozott megállapodás közös megegyezéssel megszüntetésre kerül.
 
Kiszely Imre polgármester úr előzetes tárgyalásokat folytatott Dr. Domsik Bálint Máté fogorvossal, aki vállalta településünkön a fogorvosi ellátás biztosítását az előző megállapodásban foglalt feltételekkel 2023. január 1. napjától. Dr. Domsik Bálint Máté a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán szerezte meg diplomáját 2018. december 20. napján.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslatok elfogadására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
1. döntési javaslat

"Fogorvosi megállapodás megszüntetése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dr. Fejes és Társa Bt., valamint Hunya Község Önkormányzata között 2009. január 5-én létrejött megállapodás közös megegyezéssel 2022. december 31. napjával történő megszüntetéséhez hozzájárul és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás megszüntetéséhez szükséges jognyilatkozatok megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Fogorvosi megállapodás megkötése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: egészségügy
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dr. Domsik Bálint Máté fogorvossal történő megállapodás megkötését 2023. január 01. napjától támogatja és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás megkötéséhez szükséges jognyilatkozatok megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe