3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2023. január 25-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi igazgatási szünete
Készítette:   dr. Csordás Ádám jegyző
Előterjesztő:   dr. Csordás Ádám jegyző
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 232. § (3) bekezdése alapján a Képviselő-testület - a Kormány ajánlásának figyelembevételével - a rendes szabadság kiadására igazgatási szünetet rendelhet el.  Az ilyen módon kiadott rendes szabadság nem haladhatja meg a köztisztviselő adott évre megállapított alapszabadságának a háromötödét.
 
Az igazgatási szünet elrendelésével kapcsolatos ajánlásokat a közszolgálati tisztviselők munka - és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunka végzésről szóló 30/2012. (III.7.) Korm. rendelet szabályozza.
 
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Hivatalban dolgozók nagy leterheltsége miatt az éves rendes szabadság kiadása nagy nehézségekbe ütközik.  Az igazgatási szünet elrendelésével egyrészt a szabadságok kiadása jelentősen megkönnyíthető, másrészről – ha kis mértékben is – a hivatal működésével kapcsolatos költségek csökkenthetőek, harmadrészt hozzájárulhat a Hivatalban dolgozók rekreációjához.
 
A nyári igazgatási szünet ideje alatt az integrált ügyfélszolgálaton július 17 – július 21. napjáig és július 31. – augusztus 4. – napjáig, valamint téli igazgatási szünet ideje alatt ügyfélfogadás nem lesz, de halaszthatatlan ügyekben - elsősorban az anyakönyvi ügyintézésnél – ügyelet tartására kerül sor. Az integrált ügyfélszolgálat 2023. évi utolsó ügyfélfogadási napja 2023. december 22.
 
A javasolt időpontok a testületi munkában nem okoznak fennakadást, és a Képviselő-testület támogató döntését követően a lakosság tájékoztatására természetesen sor kerül, így a munkarend változásról időben értesülnek.
 
Fentiek alapján az igazgatási szünetet 2023. évben az alábbiak szerint javaslom elrendelni:
 
2023. július 17. – augusztus 04. (összesen 15 munkanap)
2023. december  27.-29  (összesen 3 munkanap)
 
 
Tisztelt Képviselő-testület!

A Gyomaendrődi Közös Hivatal igazgatási szünetének elrendeléséhez, a Hivatalt alkotó három település azonos tartalmú határozata szükséges, így kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogató határozatával járuljon hozzá az igazgatási szünet elrendeléséhez!
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Igazgatási szünet elrendelése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának  Képviselő-testülete elrendeli a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi igazgatási szünetét az alábbiak szerint:
 
1.) A rendelet hatálya a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőkre és munkavállalókra terjed ki.
 
2.)  Hunya Község Önkormányzatának  Képviselő-testülete a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) 2023. évi munkarendjében nyári időszakban:
a)      2023. július 17. napjától augusztus 4. napjáig,
b)      téli időszakban: 2023. december 27. napjától december 29. napjáig igazgatási szünetet rendel el.
 
3.) Az igazgatási szünet időtartama alatt a nyári időszakban az integrált ügyfélszolgálat július 17. - július 21., július 31.. - augusztus 4., a téli időszakban december 27. - december 29. közötti napjain az ügyfélfogadás szünetel, azonban a feladatellátás folyamatosságának biztosítása érdekében a Hivatal ügyeletet tart.  
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe