6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2023. március 29-i ülésére

Tárgy:   A közművelődési alapszolgáltatás megszervezéséhez kapcsolódó 2023. évi szolgáltatási terv jóváhagyása
Készítette:   Zsögön Renáta Eszter
Előterjesztő:   Kiszely Imre polgármester
Véleményező bizottság:  


Tisztelt Képviselő-testület!
 
A közművelődési alapszolgáltatások, valamint a közművelődési intézmények és a közösségi színterek követelményeiről szóló 20/2018. (VII. 9.) EMMI rendelet 3. §  szabályozza a szolgáltatási terv készítésének kötelezettségét az alábbiak szerint: 

(1) A feladatellátó az általa nyújtott közművelődési alapszolgáltatás megszervezéséhez éves szolgáltatási tervet készít a tárgyév március 1-jéig.
(2) Az éves szolgáltatási terv tartalmazza
a) a biztosított közművelődési alapszolgáltatások keretében tervezett közösségi programok, tevékenységek és folyamatok (a továbbiakban együtt: közösségi tevékenység) megnevezését,
b) a közösségi tevékenység céljának rövid leírását,
c) az egyes közösségi tevékenységek közművelődési alapszolgáltatásokba való besorolását azzal, hogy minden egyes közösségi tevékenység csak egy alapszolgáltatásba sorolható be,
d) a közösségi tevékenység rendszerességét vagy tervezett időpontját és a résztvevők tervezett számát, valamint
e) a helyi lakosság közösségi tevékenységek megtervezésében, megvalósításában és értékelésében való részvételének módjait.
(3) Az éves szolgáltatási terv a helyi lakosság és annak önszerveződő közösségei érdeklődésén, igényein és szükségletein alapul, azt a feladatellátó a helyi lakosság és annak önszerveződő közösségei, valamint - ha az adott településen működik - a Közművelődési Kerekasztal bevonásával készíti elő.
(4) A feladatellátó a (3) bekezdésben foglaltak figyelembevételével meghatározza, hogy az adott közművelődési alapszolgáltatáson belül mely szakmai feladatokat milyen módon és mértékben látja el.
(5) A feladatellátó az éves szolgáltatási tervet a feladatellátás helyén, továbbá a közművelődési intézményben vagy a közösségi színtérben, illetve a helyben szokásos módon közzéteszi legkésőbb a fenntartói jóváhagyást követő 15 napon belül.
(6) Közművelődési intézmény esetében az éves szolgáltatási terv a közművelődési intézmény éves munkatervének részét képezi.
 
Szujó Péter kulturális asszisztens a Hunya Közösségi Tér (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) vonatkozásában megküldte Hunya Község Önkormányzata, mint fenntartó részére a közművelődési alapszolgáltatások megszervezéséhez kapcsolódó 2023. évi szolgáltatási tervet jóváhagyásra.
 
A szolgáltatási terv az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására!

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A közművelődési alapszolgáltatás megszervezéséhez kapcsolódó 2023. évi szolgáltatási terv jóváhagyása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közművelődés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 20/2018. (VII. 9.) EMMI rendelet 3. § alapján a közművelődési alapszolgáltatás ellátásához kapcsolódó szolgáltatási tervet a 2023. évi munkaterv részeként jóváhagyja.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe