2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2014. augusztus 28-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának és az alapszolgáltatás körébe tartozó ellátások Szakmai Programjának fenntartói jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

 

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mraucsik Lajosné a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője az alábbi kéréssel fordult a Tisztelt Társulási Tanács felé:
 
„A Térségi Szociális Gondozási Központ szolgáltatásait érintő jogszabályi változások szükségessé tették az intézményben új Szervezeti és Működési Szabályzat elkészítését:
 
  • I. rész 4.pontjában : az intézmény által ellátott szakfeladatok szakágazati száma helyett a feladatokhoz rendelt Kormányzati funkció szerinti megjelölés
  • IV. rész Az intézmény szervezeti tagozódása résznél törlésre került a 14. sorszám alatti tálalókonyha, mivel a Bethlen Gábor Szakképző Iskola 2014. januártól önállóan működteti a diákétkeztetést kiszolgáló tálalókonyháját.
  • VI.3 rész 3. pont: Szakosított ellátást biztosító egységek munkakörei résznél a mentálhigiénés – foglalkoztatás szervező összevont munkakört – az ellenőrző hatóság szóbeli álláspontja szerint- nem lehet alkalmazni. Külön-külön kellene alkalmazni a két munkakört, azonban a feladatfinanszírozás rendszerében ez csak a gondozói létszám rovására történhetne. A létszám előírásnak való megfeleléshez a mentálhigiénés munkakör megléte szükséges. A változtatást az 1/2000.(I.7.) SzCsM rendelet 2.számú mellékletében meghatározott létszámminimumra vonatkozó szabályozás változása is indokolja. A foglalkoztatás szervező munkakör csak ajánlott létszám.  
  • VI.rész 4. pontjában a Mozgásterapeuta munkakör megszüntetésre került szintén az 1/2000.(I.7.) SzCsM rendelet 2.számú mellékletében meghatározott létszám minimumra vonatkozó szabályozás változása miatt került kivételre.
  • VII. rész Szervezeti egységek együttműködése résznél az első mondat helyébe az új mondat lép, mely pontosan meghatározza az intézmény telephelyeinek számát
  • XIV Szabályzatok rész az utolsó mondatban a szabályzatok felülvizsgálatának időpontja változott. Tekintettel az intézmény sokrétű feladatellátására és a hozzá kapcsolódó szabályzatokra , szükséges volt a szabályzatok felülvizsgálatára tágabb időkeretet meghatározni.  
 
Ezen túlmenően az intézmény által nyújtott alapszolgáltatások szakmai programjának aktualizálása is szükségessé vált, így ezen dokumentum is átdolgozásra került.
 
Az 1993.évi III. Szoc. Tv. 92/B§ (1) bek. c) ponjta értelmében az intézmény fenntartójának Gyomaendrőd , Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának kell jóvá hagynia mindkét dokumentumot.
 
Kérem a Tisztelt Osztályvezető Asszonyt, hogy az intézmény új Szervezeti és Működési Szabályzatát, továbbá az Alapszolgáltatások egységes szerkezetbe foglalt Szakmai programját szíveskedjen a Társulás Tanács 2014. augusztus havi ülésére előterjeszteni.” 
 
Az intézményvezetője a fent leírtak értelmében aktualizálta és egységes szerkezetbe foglalta mind az intézmény SzMSz-ét, mind az alapszolgáltatások szakmai programját.
 
A változásokkal egységes szerkezetbe foglalt intézményi dokumentumok az előterjesztés mellékletében megtalálhatóak.
 
Javaslom a Tisztelt Társulási Tanácsnak, szíveskedjen az intézmény szervezeti és működési szabályzatát, valamint az alapszolgáltatások körébe tartozó ellátások szakmai programját jóváhagyni.
 

 

 


Döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának és az alapszolgáltatás körébe tartozó ellátások Szakmai Programjának fenntartói jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója, a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. § (1) bekezdés c) pontja alapján jóváhagyja a Térségi Szociális Gondozási Központ jogszabályi változásoknak megfelelően aktualizált és egységes szerkezetbe foglalt Szervezeti és Működési Szabályzatát valamint az Alapszolgáltatások körébe tartozó ellátások Szakmai Programját.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe