6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2017. április 27-i ülésére

Tárgy:   A Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mraucsik Lajosné a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője az alábbi kérelemmel fordult a fenntartóhoz:
 
„A személyes gondoskodást nyújtó szociális feladatainkat szabályozó törvények és azok végrehajtására kiadott rendeletek változásai miatt ismételten szükségessé vált az alapszolgáltatások körébe tartozó ellátási formák szakmai programjainak, illetve a nappali ellátást nyújtó klubok házi rendjeinek módosítása.
A dokumentumokban a módosításokat a hatályos jogszabályi elvárásoknak megfelelően elvégeztem.”
 
Az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 1/2017. (II. 14.) EMMI rendelet hatálybalépésekor már működő szolgáltatások szakmai programját a szolgáltatási elemek feltüntetése céljából 2017. december 31-éig kell módosítani. Az intézményvezető fent meghatározott határidőben a szakmai jogszabályoknak megfelelően módosította az intézményi alapdokumentumokat, melyek az előterjesztés mellékletét képezik.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és az intézményi alapdokumentumokat jóváhagyni.
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testület Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Társulás számára.
    
 
Döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ intézmény fenntartója a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. § (1) bekezdés 1) pontja alapján jóváhagyja a 2017. évben hatályos szakmai jogszabályoknak megfelelően átdolgozott, a szolgáltatási elemek meghatározásával kiegészített
a)      az alapellátás körébe tartozó szolgáltatások szakmai programját,
b)      az idősek otthoni intézményegységek házirendjét.
    

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe