1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2015. november 24-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

 A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1.      A 149/ 2015. (XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete Fonyód Város Önkormányzat 2016. évi Belső ellenőrzési tervét és a 2016-2019. évi Stratégiai ellenőrzési tervét az előterjesztés szerinti tartalommal fogadja el. A Belső ellenőrnek megküldésre került.

 

2.      A 150/2015. ( XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja az előterjesztés mellékletét képező a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás módosított Társulási Megállapodását és annak 1. és 2. szám függelékét. Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítása Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás tudomásul vette.

 

3.      A 151/2015. ( XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a család-és gyermekjóléti szolgálat feladatait 2016. január 1. napjától kezdődő hatállyal a jelenlegi formájában, a Fonyód-Balatonfenyves Szociális Társulása (HU-8640 Fonyód, Fő u. 19.) útján kívánja ellátni.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a család- és gyermekjóléti központ feladatait a Fonyód-Balatonfenyves Szociális Társulása (HU-8640 Fonyód, Fő u. 19.) által fenntartott, Fonyód Balatonfenyves Alapszolgáltatási Központ költségvetési szerv önálló intézményegységeként kívánja ellátni.  A határozat megküldésre került.

 

4.      A 152/2015. ( XI.5. ) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola felvételi körzethatárát a 2016/2017-es tanévben Fonyód város teljes közigazgatási területében határozza meg.

A Képviselő-testület a 2015/2016-os tanévre megállapított körzethatárt felülvizsgálta és arra vonatkozóan változtatást nem tart szükségesnek. A határozat Kormányhivatal részére megküldésre került.

 

5.      A 153/2015. (XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy az Árpád part  Fiumei utca kereszteződés előtt és után, az Árpád parton 2 (kettő) darab forgalomlassító eszköz, un. „fekvőrendőr” kerüljön kihelyezésre azzal, hogy a forgalomlassító berendezések kihelyezésével kapcsolatos valamennyi költséget a kérelmezők viselik, ideértve az engedélyeztetés költségét is.

A forgalomlassítók kihelyezését kizárólag a Fonyód Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. valósíthatja meg a dokumentációk elkészülte, valamint a bekerülési költség kérelmezők részéről történő teljes befizetése után. A határozat megküldésre került. 

6.      A 154/2015. (XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a tulajdonában lévő Fonyód, Ady E. u.1.szám alatt lévő, kollégium épületen az Antenna Hungária Zrt. Az előterjesztéshez csatolt irat szerint mikrohullám antennát helyezzen el.

A tulajdonosi hozzájárulás nem mentesti az Antenna Hungária Zrt-ta beruházással kapcsolatos egyéb hatósági engedélyek beszerzése alól. A határozat megküldésre került.

 

7. A 157/2015. ( XI.5.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete dr. Metz József települési képviselő 2015. évi -, 2015. március 11. napjától kezdődő hatállyal történő tiszteletdíjáról történő lemondását tudomásul veszi. A Képviselő-testület a lemondás következtében megképződő maradvány bruttó értékét a Fonyódi Gyermekekért Bölcsőde Alapítvány H-0 Fonyód, Fő u. 2. részére támogatásként átadja. Támogatási megállapodás aláírása folyamatban van.

 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2015.10.27. -2015.11.17. között:

A köt.váll. összege /  szépkorúak köszöntése , testvérvárosi kapcs. ktg., idősek hónapja /   összesen: 141 880 Ft

 

 

Részt vettem a/az:

-         Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-         1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére rendezett megemlékezésen és az azt követő koszorúzáson,

-         Polgármesterek és jegyzők tanácskozásán, Siófokon,

-         Fonyódi Turisztikai Egyesület elnökségi ülésén ,

-         Somogy Megyei Kormányhivatal pályázata keretén belül kialakított Fonyódi Kormányablak ünnepélyes megnyitóján,

-         Magyar Közút Nonprofit Zrt által szervezet magaspart helyreállítási munkáinak munkaterület átadás-átvételi eljárásán,

-         Balatonlelle agglomeráció szennyvízkezelése megnevezésű sajtónyilvános eseményen

-         Idősek hónapja záró rendezvényen,

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,    fonyódi állampolgárokat,

 

- Egyeztettem:

      - dr. Bali Papp Rita ügyvédnővel,

-   Balogh Vilmossal NIKÉ Se elnökével,

-   Marics Zsolt r. alezredessel,

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

 

              17 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

                4 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

                1 fő esetben települési támogatást utasítottam el,

                2 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

                2 fő esetben buszbérlet támogatást állapítottam meg.

 
Fonyód Város Jegyzője az önkormányzati bérlakás üggyel kapcsolatos szakmai segítségnyújtást kért a Somogy Megyei Kormányhivataltól. Mellékleteben csatolásra került a Somogy Megyei Kormányhivatal SOB /03/1308-2/2015 ügyiratszámú válaszlevele. 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testület részére az alábbi határozati javaslat elfogadását:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 11. 26.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Dr. Széll Attila

« Vissza
Vissza a főmenübe