13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2016. szeptember 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Fürdő utcában lévő 8568/7 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezéséről és értékesítéséről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság, Pénzügyi Bizottság

A Joó Máriusz Gábor a GAMMA PLANET Szolgáltató Kft (1118 Budapest, Kelenhegyi út 37.) nevében vételi ajánlatot nyújtott be a Fonyód, Fürdő utcában lévő 8568/7 hrsz-ú ingatlan értékesítésre szánt részének a megvásárlására.

 

A fonyódi 8568/7 hrsz-ú, 511 m2 területű, közút megnevezésű ingatlan az önkormányzat tulajdonában áll. Az ingatlan – a csatolt 2. számú melléklet szerint – a Helyi Építési Szabályzatban három terület-felhasználási egységbe tartozik. Az ingatlan északi sarka „Zöldterület-közpark”, a keleti oldala „közlekedési terület”, a dél-nyugati része pedig „Településközponti vegyes területbe” tartozik. A „Településközponti vegyes terület” felhasználási egységbe tartozó ingatlanrész értékesíthető, telekalakítás után olyan módon, hogy a szomszédos 8568/8 hrsz-ú ingatlannal összevonásra kerül. Az értékesítésre szánt területrész önálló ingatlanként nem választható le, mivel az övezetben 500 m2 a legkisebb telekméret.

 

Az értékesíthető ingatlanrész egy négyzetméterre vetített értékét, ingatlanforgalmi értékbecslő nettó 15.000.- Ft-ban határozta meg. Az ajánlattevő a 15.000.- Ft / m2 + Áfa díjat elfogadta, az ajánlatát erre az összegre adta meg.

 

Az értékesítést meg kell, hogy előzze az ingatlan megosztása, telekhatár-rendezése, az értékesítésre szánt területrész közútjellegének megszüntetése, valamint a vagyonrendelet módosítása.

  

Melléklet:

 

  1. számú – Kérelem
  2. számú – az ingatlanra vonatkozó HÉSZ előírást tartalmazó térképmásolat
  3. számú – értékbecslés

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Pénzügyi Bizottság  

A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Fürdő utcában lévő 8568/7 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezéséről és értékesítéséről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul az önkormányzat tulajdonában lévő Fonyód, Fürdő utcában található 8568/7 hrsz-ú ingatlan, a Helyi Építési Szabályzat szerinti megosztásához.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi a fonyódi 8568/7 hrsz-ú ingatlan „Településközponti vegyes terület” felhasználási egységbe tartozó rész közút jellegének megszüntetését.

 

3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete utasítja a jegyzőt az 1. és 2. pont szerinti eljárások lefolytatását követően az önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1. ) önkormányzati rendelet módosításának a Képviselő-testület elé való beterjesztésére.

 

 

 

3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a fonyódi 8568/7 hrsz-ú ingatlan „Településközponti vegyes terület” felhasználási egységbe tartozó részét az 1. és 2. pontban jelzett eljárások lefolytatását követően a GAMMA PLANET Szolgáltató Kft (1118 Budapest, Kelenhegyi út 37.) részére 15.000.- Ft / m2 + Áfa áron.

 

4. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1., 2. pont szerinti eljárásokban az önkormányzat képviseletére, valamint az érétkesítéssel kapcsolatos iratok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe