2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. március 7-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Balaton utca 3. számú ingatlanra megkötött Helyiségbérleti szerződés és az 56/2016. (III.3.) határozat módosításáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

Az önkormányzat a Képviselő-testület 56/2016. (III.3.) határozata alapján Helyiségbérleti szerződést kötött a Fonyód, Balaton utca 3. számú ingatlanra a Hűtő-Klíma Technikai Kft-vel (8640 Fonyód, Tabán u. 16.).

 

A Hűtő-Klíma Technikai Kft. ügyvezetője a mai napon megkeresett, hogy az ingatlan Helyiségbérleti szerződését át kívánja adni Kardos János és Kardos Jánosné Fonyód, Tabán utca 24. szám alatti lakosok részére, továbbá az ingatlannal kapcsolatos vételi jogokat is az új bérlőkre kívánják átíratni.

 

A bérleti és vételi jog átírásához szükséges a Képviselő-testület határozata, valamint a Helyiségbérleti szerződés módosítása.

 

Melléklet:

  1. számú: Hűtő-Klíma Kft taggyűlési jegyzőkönyve
  2. számú: Helyiségbérleti szerződés módosítása
  3. számú: Eredeti Helyiségbérleti szerződés

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Balaton utca 3. számú ingatlanra megkötött Helyiségbérleti szerződés és az 56/2016. (III.3.) határozat módosításáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztéshez mellékelt tartalommal módosítja a Hűtő-Klíma Technikai Kft-vel (8640 Fonyód, Tabán u. 16.) 2016. március 31. napján, a Fonyód, Balaton utca 3. számú ingatlanra  megkötött Helyiségbérleti szerződést és egyúttal hozzájárul, hogy a módosítás napjától a bérlői jogokat Kardos János és Kardos Jánosné (Fonyód, Tabán u. 24.) gyakorolják.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 56/2016. (III.3.) határozatának 2.  pontját az alábbiak szerint módosítja:

 

„2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Balaton utca 3. számú, fonyódi 7240 hrsz-ú ingatlant a Kardos János és Kardos Jánosné (Fonyód, Tabán utca 24.) részére 23.000.000.- Ft vételárért. Amennyiben Kardos János és Kardos Jánosné  2017. március 31. napjáig adásvételi szerződést köt az önkormányzattal és a teljes vételárat 2017. március 31 napjáig megfizeti, a befizetett bérleti díj összege az ingatlan vételárába beszámításra kerül.

 

Az adásvételi szerződés hatályba lépését megelőzően a polgármesternek fel kell keresnie a Somogy Megyei Önkormányzatot, valamint a Magyar Államot, hogy nyilatkozzanak az elővásárlási joguk gyakorlásáról.”


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe