7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság
2017. július 13-i ülésére

Tárgy:   Csatlakozás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázatához
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor úr azzal keresett fel, hogy a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázatuk kapcsán a projekt-előkészítés szakaszában az egyik fejlesztési helyszínükkel megszűnt az együttműködés, így lehetőség van Fonyód Város Önkormányzatának bekapcsolódni a projektbe.

 

A pályázati felhívás Magyarország Kormányának a turisztikai non-profit szervezetek részére, hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai személetű bemutatásának megvalósítása érdekében.

A felhívás célja, hogy a természetjárás tág értelmezésével a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerét hozza létre. A felhívás öt járásmód fejlesztését öleli fel (gyalogos, kerékpáros, lovas, vitorlás, kenus), hozzájárulva Magyarországon az országos hálózatok kiépítésével az aktív és ökoturizmus kínálatának bővítéséhez.

A tematikus utak, hálózatok fejlesztésének alappillére, hogy a teljes balatoni nyomvonal fejlesztése egységesen, rendszerszerűen valósuljon meg, és ezáltal járuljon hozzá a turisztikai szezon meghosszabbításához, a vendégszám növeléséhez.

 

A fonyódi vízitúra megállóhely megvalósítását a Fonyód, 6706/10 helyrajzi számú ingatlanon (vízitelep) van lehetőség megvalósítani, a vonatkozó építési szabályok figyelembe vételével.

 

A projekt keretében lehetőség van csónaktároló építésére bruttó 16.000.000,- Ft értékben, valamint eszközbeszerzésre bruttó 17.000.000,- Ft összegben.

 

Támogatási intenzitás: 100%

 

A projekt keretében építendő 60-80 m2 könnyűszerkezetes tároló épület és a max. 25 m2-es stég tervezése központilag történik.

 

A műszaki tervező a későbbiekben fog egyeztetni ez egyes konzorciumi partnerekkel a külső- és belső kialakítást illetően.

 

A projekt legfontosabb paramétereit az MKKSZ projektvezetőjének 2017.06.23-án kelt elektronikus levele tartalmazza (csatolva).

Továbbá mellékelve vannak szükséges a nyilatkozatok, a konzorciumi megállapodás-tervezete, valamint egy helyszínrajz.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Csatlakozás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázatához"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
Az Együttes Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy konzorciumi tagként részt kíván venni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázatának megvalósításában.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fonyódi vízitúra megállóhely létesítését Fonyód, 6706/10 helyrajzi számú ingatlanon kívánja megvalósítani azon műszaki tartalommal, amely a Pályázat benyújtásakor a konzorciumvezető MKKSZ a turisztikai stratégiában szerepeltetett.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a Fonyód vízitúra megállóhely kivitelezési munkálatainak kedvezményezettje Fonyód Város Önkormányzata lesz, a beszerzésre kerülő eszközök tulajdonosa az MKKSZ 100%-os tulajdonában lévő, a Pályázat megvalósításában konzorciumi tagként szereplő BJMOKK Nonprofit Kft. lesz.

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a csatlakozáshoz kapcsolódó Nyilatkozatok, és szükséges valamennyi irat aláírására, valamint felhatalmazza a kedvezményezetti kötelezettségek teljesítésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 07. 14.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe