2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2019. július 25-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód Ady E. u. 39. szám alatti társasház (volt Okmányiroda épületrész) épület felújításának önkormányzati tulajdon részarányú önrész megfizetésére
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Fonyód Város Önkormányzatának 1/1 arányú tulajdona a Fonyód Ady E. u. 39. sz. alatti Fonyód 8202/1/A/1 hrsz-ú 249 m2 iroda épület (volt Okmányiroda).

 

A lakóközösség kezdeményezte az épület felújítását, melynek keretében az épület homlokzat szigetelésére és a folyosói nyílászárók cseréjére kértek be árajánlatokat.

Ezeket a közgyűlés elnöke 2019. június 14-én a Rianás Lakásszövetkezet (8640 Fonyód Ady E. u. 39.) közgyűlése elé terjesztette.

Az önkormányzat képviseletében a közgyűlésen Hidvégi József polgármester úr vett részt.

 

A közgyűlésen elhangzottakról készült jegyzőkönyv szerint a lakóközösség hitel felvétellel kívánja finanszírozni a felújítás 36.563.061.-Ft összegű kiadását.

A hitel felvételének felvétele 10 % önerő biztosítása.

A közgyűlésen Hidvégi József polgármester úr – a Képviselő-testület SzMSz. 10/2015. (III.26.) önkormányzati rendelet 55. § (2) a) pontban kapott felhatalmazás alapján – vállalta, hogy Fonyód Város Önkormányzata az önkormányzatra eső 4.570.383.-Ft felújítási kiadást egy összegben megfizeti (ez lesz az önerő), így a Lakásszövetkezetnek biztosított lesz a hitel felvételének lehetősége.

A Rianás Lakásszövetkezet közgyűlése az épület felújítás kiadásának finanszírozása érdekében az 5/2019. (06.14.) közgyűlési határozattal döntött a hitel  felvételéről.

 

Fonyód Város Önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló 1/2019. (II.7.) önkormányzati rendelete nem tartalmazza ezt a kiadási tételt, így a forrás meghatározásáról a tisztelt Képviselő-testületnek döntenie kell.

Javasoljuk, hogy az önkormányzati ingatlanrészre eső 4.570.383.-Ft épület felújítási kiadás a 2019. évi fejlesztési tartalék terhére – a lakásalap számla terhére – kerüljön megfizetésre, amennyiben a Rianás Lakásszövetkezet a hitel felvételét igazoló dokumentumokkal rendelkezik.

 

A Képviselő-testület döntését az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló 1/2019. (II.7.) önkormányzati rendelete módosítása alkalmával át kell vezetni.

 

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód Ady E. u. 39. szám alatti társasház (volt Okmányiroda épületrész) épület felújításának önkormányzati tulajdon részarányú önrész megfizetésére"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2019. évi költségvetésében a fejlesztési tartalék terhére – a lakásalap számla terhére – biztosítja az önkormányzat 1/1 arányú tulajdonát képező Fonyód Ady E. u. 39. sz. alatti Fonyód 8202/1/A/1 hrsz-ú 249 m2 iroda épület (volt Okmányiroda) önkormányzati ingatlanrészre eső 4.570.383.-Ft – a Rianás Lakásszövetkezet (8640 Fonyód Ady E. u. 39.) megbízásában végzendő épület felújítás kiadását, amennyiben a Rianás Lakásszövetkezet  az épület felújításához szükséges hitel felvételét dokumentumokkal igazolja.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a kapcsolódó dokumentumok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 09. 30.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe