7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2018. november 27-i ülésére

Tárgy:   ,,VP Kisezüsti út felújítása" tárgyú közbeszerzési eljárás
Készítette:   Nagy Réka, Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester

  Tisztelt Képviselő-testület!
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzata 2018. november 7-én a „VP Kisezüsti út felújítása” tárgyban közbeszerzési eljárást (EKR000840202018) folytatott le. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) lebonyolított eljárás ajánlattételi határideje 2018. november 19-én 9:00 óra volt.
Az ajánlattételi felhívásra az előírt határidőre kettő ajánlat érkezett:
 
1.    számú ajánlat:
Ajánlattevő
Név:
SWIETELSKY Építő Kft
Székhely:
1072 Budapest Rákóczi út 42.
Nettó ajánlati ár (HUF):
146.464.268, - HUF
Jótállás (hónap):
36 hónap
 
2.       számú ajánlat:
Ajánlattevő
Név:
Galéria Invest Ingatlanértékesítési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
Székhely:
5600 Békéscsaba Irányi u. 2. I. em. 5.
Nettó ajánlati ár (HUF):
151.781.963 ,-HUF
Jótállás (hónap):
36 hónap
 
 
 
A bontás során vált ismertté, hogy a pályázatban a kivitelezésre rendelkezésre álló 88.615.495 Ft nettó keretösszegnél mindkét ajánlattevő magasabb ajánlatot adott. A bontási jegyzőkönyv az előterjesztés mellékletét képezi.
A Bírálóbizottág 2018. november 26-án megtárgyalta a beérkezett ajánlatokat és elkészítette a bírálatról az Írásbeli szakvéleményét. A szakvélemény az előterjesztést mellékletét képezi. A Bírálóbizottság az alábbiakat javasolja:
A Közbeszerzési törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az ajánlatkérő az ajánlatok bírálata nélkül is döntsön abban az esetben, ha mindegyik ajánlat meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet. A Kbt. 70. § (1) bekezdése szerint az ajánlatkérő a 69. §-tól eltérően az ajánlatok bírálata és értékelése nélkül meghozhatja az eljárás eredménytelenségéről szóló döntést, ha az adott eljárásban, a végleges árajánlatok mindegyike meghaladja a rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét. Mivel a Bírálóbizottság értékelte a beérkezett ajánlatokat és megállapította, hogy az ajánlatok érvényesek, viszont a legkedvezőbb ajánlat is meghaladja a rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét, így javasolja az eljárást eredménytelennek nyilvánítani.
Így a Képviselő-testületnek a későbbiekben lehetősége van a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás lefolytatására a Kbt. 85. § (2) bek. e) pontja, ill. a 98. § (2) bek. a) pontja alapján (eredménytelen eljárás esetén).


A Képviselő-testület ebben az esetben a következőképpen tud dönteni: 
1.      A Képviselő-testület érvényesnek nyilvánítja a közbeszerzési eljárásban beérkezett mindkét ajánlatot. Amennyiben a beérkezett legalacsonyabb ajánlat kerül elfogadásra, úgy a Képviselő-testületnek ki kell egészítenie a rendelkezésre álló anyagi fedezetet. Jelenleg a rendelkezésre álló anyagi fedezet nettó 88. 615.495 Ft, melyet nettó 57.848.773 Ft, amely bruttó 73.467.942 Ft összeggel kellene kiegészíteni. A Képviselő-testület a bruttó 73.467.941 Ft-os különbözetre forrást jelöl ki.
2.      A Képviselő-testület érvényesnek nyilvánítja a közbeszerzési eljárásban beérkezett mindkét ajánlatot. A Képviselő-testület nem fogadja el a legalacsonyabb ajánlati árat és nem rendel a beruházás mellé plusz forrást. A Képviselő-testület eredménytelennek nyilvánítja az eljárást a Kbt. 75. § (2) bekezdés b) pontja alapján, így lehetősége van arra, hogy újabb eljárást indítson. A Képviselő-testületnek lehetősége van hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás lefolytatására a Kbt. 85. § (2) bekezdés e) pontja, illetve a 98. § (2) bekezdés a) pontja alapján (eredménytelen eljárás esetén).
 
Fentiek értelmében kérem a Képviselő-testületet, hogy hozza meg döntését.

1. döntési javaslat

"Kisezüsti út felújítása közbeszerzési eljárás többletforrás biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közbeszerzés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, névszerinti szavazással dönt.

 Csárdaszállás Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete nem biztosítja a bruttó 73.467.942,- Ft többletforrást a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kód és 1825832683 projekt azonosító számú „VP Kisezüsti út felújítása” tárgyában lezajlott közbeszerzési eljárásban a rendelkezésre álló anyagi fedezet kiegészítéséhez.  
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Kisezüsti út felújítása közbeszerzési eljárás eredménytelensége"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közbeszerzés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, névszerinti szavazással dönt.

 Csárdaszállás Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kód és 1825832683 projekt azonosító számú "VP Kisezüsti út felújítása" tárgyú eljárást a  közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény  115. § (1) bekezdése szerinti eljárásban tett mindkét ajánlatot – a bizottsági munka eredményeként – érvényesnek nyilvánítja. Továbbiakban az eljárást a Kbt. 75. § (2) bekezdés b) pontja alapján eredménytelennek nyilvánítja, mivel a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe