14. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés az útszélesítésre fel nem használt Fonyód, Szigligeti E. u. 6296/1 hrsz-hrsz-ú ingatlanrész visszavásárlásáról.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 Fonyód Város Önkormányzat tulajdonát képezi a 8640 Fonyód, 6296/1 (75 m2 – kivett közút) helyrajzi számú ingatlan. Az ingatlan az önkormányzati törzsvagyon forgalomképtelen besorolású vagyonába tartozik, így az nem értékesíthető.
A fenti ingatlant az 1990-es években az akkori tulajdonos (Zsinkai Zoltánné) útszélesítés céljából odaajándékozta Fonyód Város Önkormányzatának azzal a feltétellel, hogy amennyiben az önkormányzat erre nem tartana igényt, úgy visszakerül az eredeti tulajdonos birtokába.
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 272/2018. (XII.13.) határozata értelmében lehetőséget adott a tulajdonosoknak az útszélesítésre nem használt ingatlanrészek visszavásárlására.

A Fonyód 6296/2 és /3 helyrajzi számhoz tartozó ingatlanok tulajdonosai (Zsinkai Zoltán és Zsinkai Soma) jelezték térítésmentes visszavételi kérelmüket Fonyód Város Polgármesterének. Így a Fonyód 6296/1 hrsz-ú ingatlan esetében szükségessé vált helyrajzi számú ingatlan közút minősítésének megszüntetése, mivel közút funkciót nem lát el, ezért megnevezését beépítetlen területre szükséges változtatni.  
 
Kérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.

Mellékletek:
1.    számú: Zsinkai Zoltán és Zsinkai Soma kérelme
2.    számú: Ingatlan megosztási és ajándékozási szerződés
3.    számú: Fonyód 6296/1 hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja
4.    számú: Fonyód 6296/1 hrsz-ú ingatlan SZAT kivonata


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés az útszélesítésre fel nem használt Fonyód, Szigligeti E. u. 6296/1 hrsz-hrsz-ú ingatlanrész visszavásárlásáról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi a 8640 Fonyód 6296/1 helyrajzi számú ingatlan "Kivett közút" művelési ágú ingatlan minősítését "Kivett beépítetlen területre" változtatni.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy gondoskodjon az Ingatlan-nyilvántartási eljárás megindításáról és egyben felhatalmazza az eljárással kapcsolatos iratok aláírására.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe