5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. június 25-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés az önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervére
Készítette:   Bohó Pálné, Széll Attila címzetes főjegyző
Előterjesztő:   Széll Attila címzetes főjegyző
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvtv.) 9. § (1) bekezdése előírja, hogy az önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervet köteles készíteni.

Az Nvtv. 7. § (2) bekezdése szerint a nemzeti vagyongazdálkodás feldata a nemzeti vagyon rendeltetésnek megfelelő, az állam, az önkormányzat mindenkori teherbíró képességéhez igazodó, elsődlegesen a közfeladatok ellátásához és a mindenkori társadalmi szükségletek kielégítéséhez szükséges, egységes elveken alapuló, átlátható, hatékony és költségtakarékos működtetése, értékének megőrzése, állagának védelme, értéknövelő használata, hasznosítása, gyarapítása, továbbá az állam vagy a helyi önkormányzat feladatának ellátása szemopntjából feleslegessé váló vagyontárgyak elidegenítése.

Az Nvtv. 2012. január 1-jén hatályba lépett 9. § (1) bekezdése kötelezettséget ró a helyi önkormányzatra. E törvényi rendelkezés értelmében a helyi önkormányzat a vagyongazdálkdásának az Alaptörvényben, valamint az Nvtv. 7. § (2) bekezdésében meghatározott rendeltetése biztosításának céljából, közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervet köteles készíteni.

E kötelezettségét az önkormányzat  képviselő-testülete határozat elfogadásával köteles teljesíteni.


Döntési javaslat

"vagyongazdálkodási terv elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét a mellékelt szerint elfogadja.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Érces Ferenc
Hivatali felelős: Széll Attila

« Vissza
Vissza a főmenübe