13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. április 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés defibrillátor készülék beszerzésével kapcsolatosan
Készítette:   Gacs Ilona Irma
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:   Képviselő-testület

 

 
A Pergamen Baráti Kör tagjai meghívottak -többek között Fazekas doktor úr- jelenlétében előadták egy kezdeményezésüket, amihez lakossági, vállalkozói illetve önkormányzati segítséget keresnek.
Közadakozásból szeretnének egy újraélesztő, defibrillátor készüléket adományozni a taksonyi háziorvosi szolgálatok számára. A készülék a Széchenyi úti rendelőben lenne elhelyezve úgy, hogy az a mindenkori készenléti orvos számára hozzáférhető legyen. A készülékkel kapcsolatos szakmai és egyéb feladatokat (pl. az időszakos műszaki felülvizsgálat), teendőket, felelősségi kört dr. Fazekas Gábriel vállalja és látná el. A csatolt dokumentumok orvos szakmai információkat, illetve a kezdeményezéssel kapcsolatos felhívást tartalmazzák.
A készülék beszerzési ára kb. 550.000-Ft.
 
A Pergamen Baráti Kör kéri, hogy kezdeményezésüket Önkormányzatunk -pénzügyi lehetőségeihez mérten- támogassa. A Baráti Kör 100.000,-Ft-ot ajánl fel a fenti célra.
 A Pénzügyi, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a mellékelt határozati javaslatot fogalmazta meg és javasolja annak elfogadását.
 

 


Döntési javaslat

"Defibrillátor beszerzése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete elviekben támogatja a Pergamen Baráti Kör azon kezdeményezését, hogy  közadakozásból defibrillátor készüléket  szerezzenek be.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe