10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. május 22-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés szociális bérlakás bérleti jogának felmondásáról
Készítette:   Dr. Széll Attila címzetes főjegyző
Előterjesztő:   Dr. Széll Attila címzetes főjegyző

Taksony Nagyközség Önkormányzata a Taksony, Fő út 56. szám alatti szociális bérlakások leromlott állapota miatt az ott élő személyeket a Taksony, Fő út 54. szám alatti, részben önkormányzati tulajdonban álló ingatlanon található, üresen álló szociális bérlakásokba költöztette át.

Ennek megfelelően Lendvainé Molnár Mariann részére 2010. január 5-én került átadásra a 4. számú lakás.

A mellékletben szereplő okiratok tanúsága szerint nevezett az elmúlt három év során - többszöri felszólítás ellenére - 307 649 (háromszázhétezer-hatszáznegyvenkilenc) forint hátralékot halmozott fel. A díj nem fizetése súlyos szerződésszegésnek minősül, ezért a polgármesteri hivatal az önkormányzat jogi képviselőjéhez fordult, aki a mellékletben olvasható állásfoglalást adta.

Álláspontunk egyezik az ügyvédi állásfoglalásban olvasható összegzésben leírtakkal, ezért kezdeményezzük a szerződés felmondását.


Döntési javaslat

"Javaslat szociális bérlakás bérleti jogának felmondására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

"Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Lendvainé Molnár Mariann (a továbbiakban: Bérlő) és Taksony Nagyközség Önkormányzata (a továbbiakban: Bérbeadó) között, 210 január 8-án kelt bérleti szerződést a Bérlő díj nem fizetése miatt és ezáltal felhalmozott 307 649 (háromszázhétezer-hatszáznegyvenkilenc) forint díjhátralékra tekintettel - mely súlyos szerződésszegésnek minősül - felmondja.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat jogi képviselője útján - amennyiben a Bérlő a szerződés felmondásáról szóló értesítés kéhezvételét követő 3 (három) napon belül hátralékát nem rendezi és a lakást kiürítve nem adja vissza Bérbeadó részére - az elmaradt díj megfizetése és a lakás kiürítése érdekében indtítsa meg a peres eljárást az illetékességgel rendelkező bíróság előtt."


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Érces Ferenc
Hivatali felelős: Kreisz László

« Vissza
Vissza a főmenübe