12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület (2019-2024)
2021. szeptember 28-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés közvilágítási áramszolgáltató kiválasztására
Készítette:   Gombos Józsefné
Előterjesztő:   Kreisz László polgármester
Véleményező bizottság:  

Az energiaszolgáltatók választásának 2008. július 1-i liberalizálása lehetőséget ad a fogyasztónak a legkedvezőbb ajánlatot tevő szolgáltatóval történő szerződéskötésre. Taksony tekintetében a legnagyobb energiafogyasztást a közvilágítás biztosítása jelenti, ezért ebben az évben is megkerestük a szolgáltatókat, hogy adják meg árajánlatukat a 2022-2023 évre vonatkozóan.

Az előző szolgáltató az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft. volt, 1 évre a szolgáltatás díját  18,50 Ft/kWh nettó áron határozta meg.

Tájékoztatásul a közvilágítást érintő 2021. évi költségekről:

Elmű Hálózati Kft. rendszerhasználati díj   2021. 01-07. hó    nettó 2.362.872,  bruttó 3.000.847

Elmű Zrt. közvilágítás                                2021. 01-07. hó   nettó 4.770.579,  bruttó 5.966.647

Idén 3 szolgáltatótól, az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft-től,  az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-től és az E-on Energiakereskedelmi Kft-től kérünk be árajánlatot. Az E-on tájékoztatása alapján jelenleg fúzió alatt áll az Elmű-Émásszal így tőlük árajánlatot nem kapunk már, helyette az Audaxenergia kft. nyújtott be árajánlatot.

A szerződéses ár nem tartalmazza  a megújuló energiaforrásokból és hulladékból nyert villamos energiatermelés támogatására fizetendő KÁT pénzeszközt, a rendszerhasználati díjakat, a jogszabályban meghatározott pénzeszközöket, a jövedéki adót, az Áfát, valamint az esetlegesen felmerülő egyéb adókat, illetékeket, díjakat, járulékokat és költségeket!

Az ajánlatok rövid ideig  érvényesek a jelenlegi szolgáltatónak a szerződésünk alapján fel kell ajánlani hivatalosan az általunk kiválasztott szolgáltató által biztosított  árat és ők eldönthetik, hogy ezen az áron vállalják-e a szolgáltatás biztosítását.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi-, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság (2019-2024)    
 
Döntési javaslat

"Határozat közvilágítási áramszolgáltató kiválasztására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: érdemi döntés
A Képviselő-testület (2019-2024) a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2022. évre, a település közvilágítására vonatkozóan a villamos energia vételére a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb ajánlatot fogadja el, 38,84 Ft + Áfa áron.
 
2. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a jelenleg hatályos közvilágítási villamos energia adásvételi szerződésben foglalt kötelezettségnek megfelelően, a legjobb árat a jelenlegi szolgáltatóval ismertesse és a megajánlott legjobb ár elfogadásáról vagy el nem fogadásáról nyilatkoztassa.
 
3. Felhatalmazza a polgármestert továbbá, hogy a 2. pontban foglalt nyilatkozatnak megfelelően a legjobb ajánlatot adó villamos energia szolgáltatóval az adásvételi szerződést megkösse.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe