4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2018. február 14-i ülésére

Tárgy:   Települési Arculati Kézikönyv
Készítette:   Molnár Zoltán Gyula főépítész, Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében elkészült Hunya Község Településképi Arculati Kézikönyve (továbbiakban: TAK) a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/212. (XI.8.) Korm.rendelet (továbbiakban: Rendelet) eljárási szabályai szerint. A véleményezés és egyeztetés több lépcsőben történt. Először a lakosság és más partnerek előzetes tájékoztatása történt meg a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 8/2017. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet szerint. Ezzel egy időben a Rendelet szerinti adatszolgáltatási kérelmek feltöltésre kerültek a Lechner Tudásközpont digitális egyeztető felületére. A tervezet lakossági és hatósági véleményeztetés 2017 decemberében megtörtént. Lakossági észrevétel a TAK-hoz nem érkezett. Az átdolgozott TAK tervezet és a beérkezett vélemények az előterjesztés mellékletét képezik. Eltérő vélemény csak a Békés Megyei Építész Kamarától érkezett, melyhez Molnár Zoltán Gyula Főépítész szakmai álláspontját az előterjesztéshez csatoltuk.  
A TAK jóváhagyását követően lehet a településképi rendelet elfogadni, melyet a márciusi ülésre terjesztünk a Képviselő-testület elé. A jóváhagyott kézikönyvet közérthető összefoglaló kíséretében az önkormányzat honlapján közzé kell tenni 15 napon belül, valamint nyomtatásban a Községházán.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megvitatását követően, a határozati javaslatban foglaltaknak megfelelően döntsön a településképi arculati kézikönyv elfogadásáról.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Települési Arculati Kézikönyv"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település rendezés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja „Hunya Településképi Arculati Kézikönyve 2017.” című dokumentumot.  

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 02. 28.
Felelős: Hegedüs Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe