Közérdekű adatok

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 2005. június 1-jétől hatályos 19. § (2) bekezdése szerint az állami, önkormányzati vagy jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szervek rendszeresen elektronikusan vagy más módon közzéteszik a tevékenységükkel kapcsolatos legfontosabb adatokat. A törvényi rendelkezés szerint a tájékoztatás módját és a vonatkozó adatok körét jogszabály állapítja meg.

A szolgáltatás lényege

Azon magyarországi önkormányzatok, melyek rendelkeznek a Mikrovoks-EDtR szoftverrel és egyszerűbb módon meg szeretnének felelni az adatközlési kötelezettségüknek, lehetőségük nyílik döntéseik internetes publikációjára ezen a weboldalon keresztül.

Részletesebb információért kattintson ide!

Kiknek ajánljuk a www.hatarozatok.hu keresőt?

Rendelet alkotás vagy előterjesztés készítése előtt tájékozódhatnak más település hasonló döntéseivel kapcsolatban.
A közigazgatási hivatal és a levéltárak részére elküldött információk összehasonlítási lehetősége a településhez tartozó honlapon közzétett információkkal.
A település lakosainak gyors és egyszerű hozzáférést biztosít az őket érintő kérdésekben.
Új munkahelyek megteremtése, új cégek alapítása esetén könnyű összehasonlítási lehetőséget biztosítunk helyi adórendeletekkel és esetleges kedvezményekkel kapcsolatban.